Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası tamamlandı

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 10-14 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapıldı. Kırklareli’nden de pek çok sporcunun yer aldığı şampiyonaya toplam 2 bin 400 sporcu katılım gösterdi. Kırklareli Ergin Spor Kulübünden Irmak Karaca ve Kırklareli Spor Kulübünden Eslem Kan Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdiler.

Müsabakalara Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerinden toplam 2400 sporcunun katılım sağladı.
Kırklareli Spor Kulübü sporcularından Eslem Kan, 36 Kg minik bayanlarda mücadele ederek zorlu geçen maçlar sonunda altı maç kazanarak Bronz madalya kazandı.
Kan, çıktığı yedinci ve yarı final maçında iyi mücadele etmesine rağmen yenilerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
“Hedefimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bırakın çocuklarımızla daha ileriye gidelim”
Kırklareli Spor Kulübü Antrenörü Yaşar Cihangir; “2400 sporcunun katılım sağladığı Minikler Türkiye Şampiyonası Batı müsabakalarına bütün yaz boyunca çalıştık maçların bu zamana kalması bizleri çok zorladı. Çocukların sıcak yaz döneminde tatil yapmadan buralara gelmesi sporcu velilerimizi de zora soktu. Çocuklarını bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayarak devamlı destekleyen ve tüm programlarını antrenmanlarımıza göre yaparak tatile dahi gidemeyen ailesini kutluyorum. Zaten hep söylediğimiz şey aile desteği olmadan başarı kazanılamaz. Benim tek kazancım bu pırlanta gibi çocuklarımızın başarılı olarak ülkelerine hayırlı bir birey olmalarını görmektir. Biz yine daha önce yaptığımız gibi sadece işimizi yapıyoruz sporcularımıza odaklandık. Hedefimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bırakın çocuklarımızla daha ileriye gidelim” dendi.
“Şampiyon olabilecek fiziğe ve tekniğe sahip”
Yaşar Cihangir Eslem Kan’ın daha iyi dereceler alacağına inandığını söyleyerek; “Bizim Maddi bir beklentimiz yok. Bizlere manen destek verin önümüzü açarak rahat bir çalışma ortamı sağlayın, bizler de ilimize ülkemize şampiyonlar yetiştirelim. 12.09.2019 Perşembe günü 36 kg da mücadele eden sporcum Eslem Kan İyi bir mücadele örneği göstererek Türkiye üçüncüsü oldu. Ondan daha iyi bir performans bekliyordum.
Şampiyon olabilecek fiziğe ve tekniğe sahip. Eslem’in ileride çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim kendisini kutluyorum. Bizlerde maçları olan sporcularımıza bol şanslar ve başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Ergin Spor Kulübü adına Kırklareli ilini temsil eden Irmak Karaca ise 30 kg miniklerde mücadele etti. 100 sporcunun yer aldığı 30 Kg Minik Bayanlar Kategorisinde yarışan Irmak Karaca 1.tur'u bay geçti. 2.turda İstanbullu rakibini 33-0, 3.turda Yalovalı rakibini 27-1, 4.turda Tekirdağlı rakibini 9-3, Çeyrek finalde İstanbullu rakibini 33-15 yenerek yarı finale yükseldi.
Yarı Finalde Ankaralı rakibine 14-12 mağlup olan Irmak Karaca; Türkiye Üçüncüsü olarak kürsüde yer aldı.
Kırklareli adına yarışan sporculardan pek çoğunun aldığı sonuçlar da geleceğe dair umut verdi. Irmak Çerçi 1.tur Ankaralı rakibini 38-7, 2.turda İzmirli rakibini 24-19, 3.turda 13-13 biten maçın sonucunda rakibine altın vuruşta yenilerek turnuvaya veda etti. Ecrin Sunman 1.tur Ankaralı rakibini 21-1, 2.turda Ankaralı rakibini 38-5, 3.turda Ankaralı rakibine 33-13 yenilerek turnuvaya veda etti.
Göktürk Turna
Türkiye yedincisi
Ergin Spor Kulübü adına Kırklareli ilini temsil eden 135 sporcunun yer aldığı 45 Kg Minik Erkekler Kategorisinde yarışan Göktürk Turna 1.turda Balıkesirli rakibini 26-0, 2.turda Ankaralı rakibini 7-6, 3. turda Ankaralı rakibini 23-3, 4.turda Ankaralı rakibini 19-15, 5.turda Ankaralı rakibini 25-22 ile geçen sporcumuz Çeyrek final müsabakasında Bilecikli rakibine 23-13 mağlup oldu.
Sporcu ilk 8'de kendisine yer bularak madalyasını ilimiz adına aldı. 97 sporcunun yer aldığı 27 Kg Minik Bayanlar Kategorisinde yarışan Ecrin Naz Koçmar ilk defa katıldığı Türkiye Şampiyonasında 1.turda Ankaralı rakibine 25-15 kaybetmesine rağmen harika maçlar çıkardı.
179 sporcunun yer aldığı 33 Kg Minik Erkekler Kategorisinde yarışan Ege Sözer 1.turda Ankaralı rakibini 9-9 biten maçın sonucunda altın vuruşla 2-0, 2.turda Ankaralı rakibini 26-0, 3.turda Ankaralı rakibine 9-9 biten maçın sonunda altın vuruşta sonuç değişmeyince hakem kararıyla mağlup oldu.
137 sporcunun yer aldığı 36 Kg Minik Bayanlar Kategorisinde yarışan Ayşenur Barut; 1.turda rakibini 22-5, 2.turda rakibini 32-3 yenen sporcumuz 3.turda rakibine 13-7 mağlup olarak turnuvaya veda etti.
Ecenur Yıldızdal Türkiye altıncısı
148 sporcunun yer aldığı 45 Kg Minik Bayanlar Kategorisinde yarışan Ecenur Yıldızdal; 1.turda rakibini 27-4, 2.turda rakibini 24-13, 3.turda rakibini 29-5, 4.turda rakibini 18-18 biten maçın sonucunda altın vuruşla 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Bilecikli rakibine 13-9 mağlup olarak Türkiye 6. oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol