Minikler Okulla Buluştu

Okullarda uyum haftasının başlamasıyla yeni eğitim öğretim yılında, okullarda yüz yüz eğitimin ilk adımı atıldı. İlimizdeki okullarda da öğrenciler ilk kez okul sıralarıyla buluşurken, ebeveynler hem mutlu hem de hüzünlüydü. İlk günlerinde çocuklarını okula bırakan veliler dualarla çocuklarını
öğretmenlere emanet etti. 81 ilde başlayan uyum haftası hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitime devam edebilmesi için her türlü önlemi aldıklarını söyleyecek; “81 ilin ilçe ve beldelerinde maskeden dezenfektana kadar okullarımızın sağlıklı bir şekilde kapanmadan, yüz yüze eğitime devam edebilmesi için her türlü önlemi aldık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin belirlenen kurallara riayet etme konusunda azami hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Özellikle 1,5 yıldan beri parçalı bir şekilde okulların açılmasından sonra Bakanlığımızın 5 gün tüm kademe ve sınıf seviyelerinde okulları açmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığıyla birlikte belirlenmiş kurallara velilerimiz,
öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından hassasiyetle riayet edilmesi ve uyulması, okullarımızın açık kalmasında en kritik konulardan biridir. Biliyorum ve inanıyorum ki kurallara riayet edersek okullarımızı açık tutmaya devam edebiliriz” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen eğitim döneminde zaman zaman kapanan okullar, yüz yüze eğitim için kapılarını açtı. Bu kapsamda okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uyum haftasıyla ilgili yaptığı konuşmada ülkenin dört bir yanından minik çocukların okulları ve öğretmenleriyle buluştuğunu belirterek,çocukların öğretmenlerin ve eğitim camiasının bu buluşmayı uzun bir zamandır sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.
"Kurallara riayet edersek
okullarımızı açık tutmaya devam edebiliriz"
Özer kurallara riayetedilirse okulların yüzyüze eğitime devam edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: "81 ilin ilçe ve beldelerinde maskeden dezenfektana kadar okullarımızın sağlıklı bir şekilde kapanmadan, yüz yüze eğitime devam edebilmesi için her türlü önlemi aldık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin belirlenen kurallara riayet etme konusunda azami hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Özellikle 1,5 yıldan beri parçalı bir şekilde okulların açılmasından sonra Bakanlığımızın 5 gün tüm kademe ve sınıf seviyelerinde okulları açmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığıyla birlikte belirlenmiş kurallara velilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından hassasiyetle riayet edilmesi ve uyulması, okullarımızın açık kalmasında en kritik konulardan biridir. Biliyorum ve inanıyorum ki kurallara riayet edersek okullarımızı açık tutmaya devam edebiliriz." (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol