Minik sporcular sağlıklı yarınlara yürüyor

Türkiye son yıllarda, tarihinin en büyük spor atılımını              gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tesisleşme adına büyük yatırımları hayata geçirdi. Halen devam eden çalışmalardan Kırklareli’de payına düşeni aldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen Yaz Okulu çalışmalarında minikler de yatırımların adeta hakkını veriyor.

Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen birçok spor branşından birisi de voleybol. Voleybola gönül veren minikler, voleybolu tekniğine uygun öğrenmek için Voleybol Antrenörü Murat Özsever tarafından çalıştırılıyor.
Haftanın beş günü minikler Kapalı Spor Salonu'nda file ile buluşuyor. Her grup ortalama 1 buçuk saatlik 3 seans gerçekleştiriyor. 2007, 2008, 2009, 2010 doğumlular ayrı bir grup olarak çalışıyor. 2004, 2006, 2006 grubu ayrı bir grup olarak çalışıyor. 2000, 2001, 2002, 2003 grubu da bir başka grup olarak çalışıyor.
Minikler spor ile gülüyor
Yaş gruplarına göre ayrılarak çalıştırılan minikler, duvar çalışması, parmak ucunda top sektirme, file çalışmnası gibi çalışmalar ile antremana devam eden minikler arkadaşlarıyla bir arada olmaktan memnun olduğunu ifade ediyor.
“Voleybolu seviyorum”
Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Haziran Nur Ünal, voleybolu sevdiğini ve arkadaşlarıyla birlikte voleybol oynamarak zaman geçirmekten çok hoşnut olduğunu ifade ederek “Voleybola yeni başladım. Arkadaşlarımle birlikte çalışmayı ve voleybo oynamayı seviyorum. Ailem de benim spro yapmama destek oluyor. Spor yaparak eğlenceli ve güzel zaman geçiriyorum. Hocamız ile birlikte çalışarak daha iyi voleybol oynamak ilerde bir gün iyi bir voleybolcu olmak istiyorum” sözlerini dile getirdi.
“Çalışmaları dört gözle bekliyorum”
Derslerin bitmesinini ardından tatilde yapılacak en güzel aktivitenin spor olduğunu ifade eden Ünal, “Dersler şimdi yok. Okul tatil oldu. O yüzden hem dinlenmek hem de eğlenmek için spor yapıyorum. Buraya gelmek ve arkadaşlarımla buluşmak için her gün heyecanla bekliyorum. Çalışmalar ile birlikte yeni hareketler öğreniyoruz. Daha iyi oynamak için daha çok çalışmak istiyorum.” dedi.
Minik sporcular sahada
Voleybolun yanı sıra başka spor dallarına da ilgi duyduğunu ifade eden minik sporcu Ünal, “Voleybolun yanı sıra yüzmeyi de çok seviyorum. Spor yapmak çok güzel. Annem de her gün benimle gelip burada bana destek oluyor. Birlikte güzel zaman geçiriyoruz.” Dedi.
“Bütün çocuklarımız değerlidir”
Yeni başlayanların ve daha önce başlayanların farklı gruplarda çalıştığını ifade eden Antrenör Özsever, performans gruplarının da olduğunu ifade ederek bütün sporcuların değerli olduğunu ifade etti.
Aileler spora destek veriyor
3 ayrı yaş grubunda çalışmalarını gerçekleştiren miniklerin, eğitim öğretimin sona ermesiyle birlikte oluşan boş zamanlarını da verimli bir şekilde değerlendirmesi ailelerin de takdirini kazanıyor. Kurs esnasında tribünlerde çocuklarını izleyen aileler de durumdan memnun olduklarını ifade ediyor.
“Spora teşvik ilk adım”
Derslerden sonra eğlenmek ve verimli zaman geçirmek için en iyi seçenek olan spor ile kötü alışkanlıklardan da korumak gerektiğini ifade eden Antrenör Murat Özsever, spora genç yaşta başlamanın önemine de değinerek gençlerin spora yönelmesi için teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol