Minik öğrencilerden anlamlı program

Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nun 4-F şubesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
97.yaşına giren İstiklal Marşı için anlamlı bir program hazırlayan öğrenciler, şiir, oratoryo ve bilgi metinlerini paylaşarak güzel bir programa imza attılar.
Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen program İstiklal Marşımızın minik öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Program Cihan Tetik adlı öğrencinin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını öğrencilere yapmasıyla devam etti.
Programı sunan 4-F şubesi, ‘’Kurtuluşa Giden Yol’’ adlı oratoryoyu başarıyla sundu. Alkışlarla sona eren oratoryodan sonra Sevgi Naz Munduz, İstiklal Marşının yazılmasıyla ilgili metni arkadaşlarına okudu. Programın devamında Mehmet Akif Ersoy’un hayatını Simge Akın okudu.
‘’İstiklal Marşı’nın kabulü’’
12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü coşkusunu arkadaşları için hazırladıkları coşkulu programda gerçekleştiren 4-F şubesi, ‘’İstiklal Marşı’nın Kabulü Oratoryosu’’ ile alkışları alarak gösterilerini sundu. Sonrasında Merve Özdağ,İstiklal Marşı’nın Mecliste Okunması metnini arkadaşlarına okudu.
Programın devamında Nil Su Ünlü İstiklal Marşımız adlı şiiri okudu. Programda öğrenciler İstiklal Marşımız hakkında güzel sözleri arkadaşları ile paylaştı.
Düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında il üçüncüsü olan 4-A sınıfından Berrak Öz, İstiklal Marşını salondakiler için okudu. Program öğrencilerin ve öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
‘’Öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum’’
Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu Müdürü Enver Erden; ‘’İstiklal Marşımızın kabulü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğimizi, 4-F sınıfımızın öğretmeni Aynur Sızan ve öğrencileri hazırladıkları programla okulumuzda coşkulu bir şekilde kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol