Minik eller dinin temeline tutundu

Kırklareli'nin tarihi camii Hızır Bey Camii'nde anlamlı bir açılış gerçekleşti. Yaz Kur’an Kursu açılışında minik öğrenciler ile aileleri heyecanlı anlar yaşadı.
Öğrendiklerini sunmak için renkli bir programda yer alan öğrenciler, dinin temelini tutan minik parmakları ile ailelerini gururlandırdı. Açılış programında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, çocukların camide olmasının güzel ve olumlu bir durum olduğunu dile getirerek gösterilen ilgi ve alaka için de teşekkürlerini dile getirdi.
Kırklareli İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Cami ve Yaz Kur’an kurslarında eğitime başlandı. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Yaz Kur’an Kurslarında eğitimin başlaması nedeni ile Hızırbey Cami’inde öğrencilerle bir araya gelerek, başarılar diledi.

15 Haziran 2017 Perşembe günü saat 10.30’da Hızırbey Camiinde düzenlenen Yaz Kur’an kursu açılış programı öncesi Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık tarafından ilahiler söylenirken, Sungurbey Camii İmam Hatibi Ali Akgün tarafından Kuran Tilaveti okundu.
Okunan Kuran Tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptı.
"Kur’an Ayında Kur’an ile buluşalım" sloganıyla yola çıkıldığını söyleyen İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş; 12 Haziran Pazartesi günü başlayan ve iki ay devam edecek olan Yaz Kur’an Kurslarında çocuklara yönelik olarak Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları dersleri verileceğini ifade etti.
12 Haziran ve 18 Ağustos tarihleri arasında 3’er haftalık periyotlar ile hafta içi 5 gün günde 3 saat çocukların eğitim alacağını aktaran Demirtaş; "Kur’an ayında Kur’an ile Buluşalım" " Hem Yaz Kursu Hem Ramazan" "Gel Camiye Öğren Kur’an" " Gel Bu yaz Kur’anı Gönlüne Yaz" şeklindeki sloganların hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.
"Evveli rahmet
ortası marifet sonu da
cehennemden azad olma ayı"
Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Değerli kardeşlerim malumunuz mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz. Mübarek Ramazan geldi. Evveli rahmet ortası marifet sonu da cehennemden azad olma ayı olan Ramazan ayı yarısını devirdi. Mübarek Kadir Gecesi'ne doğru ilerliyoru. Bu vesile ile hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorun değerli kardeşlerim. Diğer taraftan okullar da tatil oldu. Kırklareli halkını tebrik ediyorum. Çünkü Ramazan ayı çok ağır bir ay. Eğitim öğretim de yeni kapanmasına rahmen camiilerimize çok büyük bir ilgi, alaka var. Çocukalrınızı gönderiyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Değerli kardeşlerim çocuklar biizm için bir nimet nalr bizim geleceğimiz. Rabbimizin bize en büyük lutfu. Çocuklarınız bizlere emanet. Onlar bizim yavrumuz ama onlar da yarın büyüyecekler yetişkin olacaklar. Onların da yarın yavruları oalcak. Dolayısıyla o emanetlere sahip çıkmamız onları yarına güçlü hazırlamamız gerekiyor. Diğer taraftan çocuklar bizim için bir imtihan. Yani Allah çocukları bize boş yere vermedi. Allah bizi test ediyor, imtihan ediyor.
"Çocuklarımız
emanetimiz,
vazifemiz"
Değerli kardeşlerim bizim çocuklarımıza karşı en büyük vazifemiz, onlara iat oldukları kültürü aktarmak. Kültür aktarımı, bunlar en başta anne baba sorunudur. Anne babalaın sorumluluklarına katkıda bulunmak için toplumunda sorumluluğu var devletin de var. İşte bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımız, halkımızı dini konularda dini konularda aydınlatmak için kurulmuş teşkilat. Bu yüzden de Kırklareli Müftülüğü aydınlatmak için var. Bilgi sahibi olmak isteyen, aydınlanmak isteyen, dinini öğrenmek isteyenlere kapımız açık. Allah sizden razı olsun. Kutlu doğum programı yaptık burada gerçekten çok güzel oldu. Siler dininizi seviyorsunuz. Malesef bugün din rahmet olması gerekirken zahmete dönüştü. Din kaynaklarındaan ve bu konuda yetişmiş insanlardan bilgiler alınmıyor. Piyasadan sağdan soldan devşirme bilgilerle din algısı oluşturuluyor. Dinin gerçekten eğitimi almış, vatanını milletini seven, kalbinde insan sevgisi olan, Allah sevgisi olan, vatan sevgisi olan, büyüklere karşı sevgisi olan insanlardan alınması lazım. Bakıyoruz İslam dünyasına, şiddet var şu var, bu var. Bu din böyle değil. Bu dinin temelinde sevgi var, kardeşlik var, selam var selam. Selam kardeşlik demektir.
"Çocuklarımız
camiilerde olmalılar"
Selamı yayınız, akrabağları ziyaret ediniz, ikramlarda bulunun diyor, namaz kılınız diyor yüca Rabbimiz. Anne babasının dini duyarlılığı yoksa çocuk nereden öğrenecek. Çocuğun bu değerleri bilerden ailelerinden öğrenmesi lazım. Vatandaşalrımızın ilgisi var sağ olun sizlerin de ilgisi var. Silerden doğruyu öğrenecek çocuklarımız. Çocuklarımızın camiiye alışması lazım Hızır Bey Camii çok eski bir camii, tarihi 1383 doğumlu bir cami. Onun için de çocuklarımızın bu caminin avlusunda koşmaları lazım.
"Hocalarımıza ve
ailelere teşekkürler"
Çocukalra besmele şuuru vereceğiz. Rahman ve Rahim olan Allahın'ın adıyla yiyorum, içiyorum, geziyorum. İkincisi çocuklarımıza namaz şuuru vereceğiz. Namaz dinimiin temeli. Namaz dualarını öğretmek, Fatiha'nın değerini öğretmen, namazın şeklini öğretmek. Birçok vatandaşımız bilemediği için nama kılamıyor mesela. Üçüncüsü olarak da çocuklarımıa yemek duasını öğreteceğiz. Hamdolsun demeyi öğreteceği. Bunun zıttı nankörlüktür. Bunun haricinde Yaz Kur'an kursunda sosyal etkinlikler de yapacağız. Sevgi ve kardeşlik ortamında yer alması için çalışacağız. Değerli hocalarımız da ellerinden geleni yapıyorlar. Hocalarımıza da teşekkür ediyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol