Minik Yüreklerden Doğaya Katkı

Kavaklı Atatürk İlkokulu öğrencileri dünyamızın geleceği için bir adım atarak “İçme Suyunu Mataranda Taşı” kampanyası başlattı. Kampanya ile öğrenciler sularını pet şişelerle değil evden getirdikleri mataralarla taşımaya başladılar. Öğrenciler ayrıca topladıkları şişeleri Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir eşliğinde Belediye Zabıtasına teslim etti. 

Kavaklı Atatürk İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Nilgün Dikmen önderliğinde örnek bir projeye imza attı. Öğrenciler, ‘İçme Suyunu Mataranda Taşı’ isimli proje kapsamında; doğada uzun süre kaybolmayan ve doğaya zarar veren pet şişeleri bırakıp, sularını matarada taşımaya başladılar. Oluşan plastik kirliliğine dur demek için kolları sıvayan öğrencilerin okuldaki diğer öğrencileri de bu konuda bilgilendirdiği pankartlar taşıdı.
“Pet şişeden su içme”
Öğrencilerle çevre duyarlılığı ve sıfır atık projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Koşdemir, öğrencilere teşekkür etti ve aileleri ile çevrelerindeki herkesi çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda uyarmalarını istedi. Gürel Koşdemir, toplanan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılacağını ifade etti. Koşdemir, duyarlı yeni nesil sayesinde gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol