Minik Taekwondocumuz yine kürsüde

Nisanur Sarı 27 Kg Minik Bayan Türkiye Üçüncüsü
Tacettin Arca Bayram 27 Kg Minik Erkek Türkiye Beşincisi
11-14 Ağustos 2017 tarihlerinde Antalya’da yapılan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katılan Kırklarelispor Kulübü Taekwondo Takımı, Antrenör Yaşar Cihangir ile kürsüdeki yerini alarak bir Türkiye Üçüncülüğü birde Türkiye Beşinciliğini ilimize kazandırdı
Kırklarelispor Kulübü Taekwondo Takımı Antrenörü Yaşar Cihangir turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu turnuvalar çocuklarımız için yaptıkları işin meyvelerini topladıkları ve öğrendiklerini uyguladıkları maçlardır. Sporcularımızı maç ortamında gördük onlara maç heyecanlarını yaşattık. Dolayısı ile yaptığımız işin karşılığı olan madalyaları kazanan sporcularımızı kutluyoruz. Amacımız daima her yerde her ortamda hep başarılı olmak. Bunun için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Zorlukları, engelleri aşarak kazanılan başarı daha değerli oluyor. Bizim hedefimiz daima ilerisi daima daha iyisi yılmadan tüm engellemelere rağmen zorlukları aşacağız. Yep yeni pırıl pırıl bir takımla katıldığımız büyük bir turnuva oldu. Yaklaşık seksen bir il ve 2500 sporcunun mücadele ettiği turnuva bu güne kadar yapılan en kalabalık turnuvalardan biriydi. 10-12 yaş gurubu sporcularının katıldığı Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonasına ilimizi temsilen Kırklareli Spor Kulübü olarak 16 Sporcu ile mücadele ettik. İlk defa maça çıkan sporculardan oluşturduğumuz takımımız önümüzdeki yıllara damga vuracaklarını göstermiş oldukları performans ile kanıtladılar. Sporcularımın vermiş oldukları mücadele ve ortaya koydukları azimden memnunum.
Benim hep tekrarladığım ve titizlikle üzerinde durduğum konu… Önce iyi bir insan olabilmek. Daha sonra sporcu ve idareci olmaktır. Uzun yıllardır Türk Taekwondosuna ve ilimiz Taekwondosuna hizmet veriyorum. Vicdanen rahatım huzurluyum. Gördüğüm yanlışları veya doğruları her ortamda söylemekten çekinmedim bu hep böyle oldu. Bundan sonrada böyle olacak. Türkiye’nin en küçük ili olan Kırklareli adını sportif başarılarımızla tüm Türkiye’ye duyurduk. Bu benim için mutluluk kaynağıdır. Biz hep işimizi yaptık. İşimiz Türk Taekwondosuna yeni neferler katmaktır. Bunu da her turnuvada kazandığımız madalyalarla görevimizi yerine getiriyoruz. Amacımız mevki makam değil menfaat çıkar değil. Sadece çocuklarımızı geleceğe ve hayata hazırlamaktır” dedi.
Tek eksiğimiz tecrübe idi.
Turnuva da minik sporcularının ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Cihangir, tek eksikliklerinin tecrübe olduğunu söyleyerek, “Sporcum Nisanur Sarı turnuva boyunca yaptığı beş maçı kazanarak yarı finale çıktı. Yarı finalde şampiyon olan Ankaralı sporcuya son saniyelerde verdiği puanlarla maçı kaybetti. Tek eksiğimiz tecrübeydi. Bu eksikliğimizi de gidererek 2018 yılında şampiyonluklar getirme adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnanıyorum ki 2018 yılı bizim yılımız olacak çocuklarımın gözlerinde o ışığı görebiliyorum. Takımımızın ikiz sporcuları Arda ve Arca Bayram kardeşlerde çok iyi mücadele verdiler. Arda Bayram son on altı maçına yani dördüncü maçında yenilerek son on altıya kaldı.
Kardeşi Arca Bayram da dört maç kazanıp beşinci maçında yani madalya maçında şampiyon olan sporcuya yenilerek Türkiye beşinciliğinde kaldı. Tüm sporcularımı kutluyorum. Onlar gösterdikleri mücadele ruhu ile biz her turnuvada varız dediler. Her zaman olduğu gibi yine hedefimiz yeni şampiyonlar yetiştirerek ilimize ve Türk Taekwondosuna hizmet ederek Milli Takımına alt yapı oluşturmaktır” dedi.
Milli formayı giymeye aday sporcular yetiştiriyoruz
Son olarak Cihangir hoca, engelleri bir bir aşarak başarılara ulaşacaklarına vurgu yaparak, “ilimizin Taekwondo sporunda nerelere geldiğini kalitemizle ve duruşumuzla herkese gösterip milli formayı giymeye aday sporcular yetiştiriyoruz. Kimseden bir beklentimiz yok. Sporcularım fedakarca mücadele edip hedefleri olan milli takıma bir adım daha yaklaştılar. Biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Koyulan engelleri bir bir aşacağız. Bu bizim onurlu mücadelemizdir. Amacımız şanlı bayrağımızın onurunu her şeyden üstün tutacak hakkı ve adaleti savunan bir nesil yetiştirebilmektir. Tüm şampiyona boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen değerli sporcu velilerimi maça katılmamızda maddi manevi destek olan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol