Minik Gazetecilerden gazetemize ziyaret

İlimizde eğitim veren Özel Kırklareli Fen Bilimleri Okulları’ndan öğrenciler, gazetemize gelerek bir ziyarette bulundular. Okulları bünyesinde gazete çıkaran minik gazeteciler, bir gazetenin hazırlanma sürecini başından sonuna kadar gözlemlediler. 18 Ocak Perşembe(dün) günü Önadım Medya Binası’na gelen Okul Yönetiminden Derya Bulut, "Gazetecilik ve Fotoğrafçılık Kulübü" öğrencileri 6. sınıftan Hüseyin Eren Yiğit ve Evren Taşdemir ile 7. sınıf öğrencisi Barış Bakar, Özel Kırklareli Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Md. Yrd. Asu Kızılarslan kuruluşumuzu gezerek profesyonel gazetecilik hakkında bilgiler aldılar.

18 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da Önadım Medya Binası’na gelen minik gazetecilere, Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner tarafından Önadım Medya Grubu’nun tarihi ve bünyesinde çıkardığı yayınlar hakkında bilgi verildi. Ziyaretçiler Önadım Gazetesi, Kırklar Haber Gazetesi, Gazete Kırklareli ve medya grubumuzun en yeni yayını olan Çarşı Trakya’nın yayın politikaları hakkında bilgi aldılar. Ardından bir gazetecinin sabahtan başlayarak mesaisinin ne şekilde geçtiği öğrencilere anlatıldı. Bir gazetenin sıfırdan nasıl hazırlandığının aşama aşama anlatılmasının ardından minik gazeteciler Önadım Medya Grubu Binası’nı gezdiler.
Minik gazeteciler haber peşinde
Gazeteler dışında, Önadım Medya Grubu bünyesinde bulunan Kırklar TV ve Radyo Kırklar’ı da gezen miniklere Kırklar TV’de yayınlanan bir videonun hazırlanma süreci en başından itibaren anlatıldı.
Bütün bilgileri alırken kendi gazetelerinden yayınlamak için haber peşinde olan minik gazeteciler bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.
Öğrenciler canlı yayında
Kırklar TV’yi inceleyen öğrencilerin bir sonraki durağı Radyo Kırklar oldu. Radyo Kırklar’ın işleyişi ve yayınları hakkında bilgi alan öğrenciler, Radyo Kırklar’da yayına girerek canlı bir program yaptılar ve hazırladıkları gazetelerdeki haberleri seslendirdiler.
Son durak matbaa
Önadım Medya Grubu Binası’nda keşfe çıkan miniklerin son durağı, hazırlanan bütün yayınların da son durağı olan matbaa oldu.
Matbaa makinelerinden ve gazetenin basım sırasında geçtiği işlemler hakkında bilgi alan minik gazeteciler aldıkları bilgiler için Önadım Medya Grubu çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol