"Minik Eller Yıkansın" ve “Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini" projeleri sona erdi

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Kırklareli İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen Sosyal Sorumluluk Projeleri “Minik Eller Yıkansın” ve “Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini” 02 Haziran 2017 tarihinde Demirköy Atatürk İlkokulunda sona erdi. 

Öğr. Gör Nilüfer Çeken’in danışmanlığında Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen projede Kırklareli’ne bağlı 7 ilçedeki ilköğretim
okulları gezilerek ilkokul öğrencilerine doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama alışkanlıklarının kazandırılması amaçlandı. Sahnelenen “Sabunun Zaferi” ve “Fırçanın Dostluğu” skeçleriyle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıldı.
Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafında görevlendirilen Diş Teknisyeni Yıldıray Hoşafçıoğlu minik öğrencilere diş sağlığı ve önemi hakkında bilgiler verdi.
Ayrıca maskot gösterileri ve hediyelerin yer aldığı gösteriler 5 hafta sürdü. Gerçekleştirilen projede toplam 1711 ilkokul öğrencisine ulaşıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol