Milyonları ilgilendiren paket ekimde Meclis’te görüşülecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda vergi ve prim borçlarının yapılandırmasına dair herkesin merakla beklediği bir açıklama yaptı

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına yönelik açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu kararın gündemlerinde olduğunu ifade etti.
Pandemi sebebiyle ertelenen borçlarda ödeme dönemi kapıya dayanması ve sahadaki sıkıntıların devam etmesi sebebiyle uzun vadeye yayma, gecikme faizini silme veya azaltma, hakkını kaybedenlere ikinci fırsat gibi tedbirler Ekim ayında mecliste görüşülecek.
Bakan Selçuk borç yapılandırmalarıyla ilgili; “Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini bir görelim.

Bakan Selçuk borç yapılandırmalarıyla ilgili; “Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini bir görelim.
Rakamlara bakalım. (Hazine ve Maliye ile) birlikte karar veririz. Henüz daha görüşmedik. Bildiğiniz gibi sigorta primleri ve vergiyle ilgili yeniden yapılandırmaların birlikte olması gerekiyor” diyen Selçuk, “Bu zor bir yıl oldu..” dedi.
TBMM’nin yeniden açılmasıyla birlikte gündeme gelmesi beklenen yapılandırma paketinde, sadece iş dünyasının borçları değil vatandaşın da kamuya olan borçlarının yapılandırılmasını içermesi yüksek olasılık olarak görülüyor. Faiz ve cezalarda iyileştirmeler yapılarak; MTV, trafik cezası, emlak vergisi gibi borçların da kapsama alınıp alınmaması durumunda, kamuya nakit girişinin de sağlanması öngörülüyor. Yapılandırmayla ilgili karar verilmesi gereken bir başka konu ise başlangıç tarihi olacak. Burada da yasanın çıkış tarihi veya ekonomik sıkıntının başlama tarihi esas alınarak uygun bir takvim belirlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol