Milli Taekwondoculardan Müdür Babuşçu’ya Ziyaret

İlimizi ve Ülkemizi milli takım ile temsil etmeye hak kazanan Ergin Spor Kulübü’nün Taekwondocuları Şefika Çakal, Şevval Çakal, Rümeysa Nur Ergin ve Zeynep İnce Gençlik Ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu’yu makamında ziyaret etti. Milli sporcuları tebrik eden Müdür Babuşçu, 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda da başarılar diledi.

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, milli taekwondocuları makamında kabul etti. Ergin Spor Kulübü bünyesinde spor yaşantılarına devam eden sporcular 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Kırklareli’ni başarı ile temsil ettiler.
Gençlerden 4 Milli
Sporcu
77 ilden 699 kulüp ve 2511 sporcunun katıldığı organizasyonda İlimiz Ergin Spor Kulübü sporcuları Şefika Çakal ve Şevval Çakal Türkiye 2. olarak gümüş madalya kazandı. Rümeysa Nur Ergin ve Zeynep İnce 'de kendi kategorilerinde ilk 8'de yer aldı.
Milli Takıma seçilen sporcular 03-05 Şubat 2020 tarihlerinde 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası öncesi Gençlik Ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve Spor Şube Müdürü Mustafa Alper Aygün tarafından kabul edilerek, ödüllendirildi.
İkizlerden Gümüş
Madalya
Türkiye Taekwondo Federasyonu faaliyet programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 18-23 Ocak 2020 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Turnuvanın son gününde, 119 sporcunun yer aldığı 55 Kg Bayanlar kategorisinde mücadele eden Şevval Çakal günde 8 maç kazanarak final oynama başarısı gösterdi. Ergin Spor Kulübü'nün Milli Sporcusu Şevval Çakal türkiye ikincisi olarak kürsüde yer aldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Şevval Çakal’ın kardeşi Şefika Çakal da gümüş madalyanın sahibi oldu. Turnuvanın ilk gününde, 152 sporcunun yer aldığı 52 Kg Bayanlar kategorisinde mücadele eden Şefika Çakal günde 8 maç kazanarak final oynama başarısı gösterdi. Milli Sporcu Şefika Çakal Türkiye İkincisi olarak kürsüde yer aldı. Elde ettikleri bu başarı ile milli takımda yerini alan Çakal Kardeşler, 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında milli forma ile mücadelelerini sürdürerek, İsveç'te düzenlenecek Dünya Başkanlık Kupası'nda ülkemizi temsil hakkı için mücadele edecek.
Rümeysa ve Zeynep
Milli Takımda
Gençler Türkiye Şampiyonası 2.gününde ise Ergin Spor Kulübü Sporcuları Rümeysa Nur Ergin ve Zeynep İnce kategorilerinde ilk 8'de yer alarak MİLLİ TAKIM adına 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası-Turkısh Open'da Ülkemizi temsil hakkı kazandı.
Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil yaptığı açıklamada; “Ülkemizin uluslararası alanda başarısı için ter dökecek olan sporcularımıza başarılar dileriz. Bayrağımızı zirveye taşıyacaklarına inancımız sonsuz. Hedef 18-21 Şubat 2020 tarihlerinde İsveç’te düzenlenecek olan Dünya Başkanlık Kupasında Milli Takımda yer almak olacak” ifadelerini kullandı.
“2020 yılında da
hedefimiz her zaman
zirvede yer almak olacak”
Kulübün ve sporcuların bundan sonraki hedefinin 18-21 Şubat 2020 tarihlerinde İsveç’te düzenlenecek olan Dünya Başkanlık Kupasında Milli Takımda yer almak olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Yeşil, “3-5 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 7.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'nda ülkemizi temsil edecek olan sporcularımızı tebrik ederiz. 2020 yılında da hedefimiz her zaman zirvede yer almak olacak” ifadelerini kullandı.
7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo
Turnuvası
Kayıtları
7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında yıldızlar kategorisi maçlarında sporcular boy-kilo orantılarına göre mücadele edecektir. Turnuvaya kayıtlar https://worldtkd.simplycompete.com/ adresi üzerinden yapılacaktır. Organizasyon için belirlenen son online kayıt tarihi 28 Ocak 2020’dir. Kayıt yapacak antrenör ve sporcuların 2020 yılı için Uluslararası WT Lisansına sahip olması gerekmektedir.
Sporcular için turnuvaya katılım ücreti 100 €’dur. Turnuva için kilo değişiklikleri yapacak sporcu başına 25 Euro ceza ödenecektir. Ücretler kayıt esnasında makbuz karşılığı peşin ödenecektir.
Turkısh Open Poomsae ise 6-7 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Turnuva için belirlenen son kayıt tarihi 1 Şubat 2020’dir. Sporcular, Tanınmış Poomsae ve Free Style Poomsae olmak üzere en fazla iki kategoride yarışabilecektir. Sporcular için turnuvaya katılım ücreti bir kategori için 75 Euro, iki kategori için 110 Euro’dur. (Kayıt esnasında makbuz karşılığı peşin ödenecektir) Kayıt yapacak antrenör ve sporcuların 2020 yılı için Uluslararası WT Lisansına sahip olması gerekmektedir.
Kırış Müsabakaları için kategori sınırlaması yoktur. Kırış müsabakaları için ilk kategori 50 Euro olup, eklenecek her kategori için ekstra 25’er Euro ödenecektir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol