“Milli Seferberlik” Otobüsü Kırklareli’nde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce yürütülen “Milli Seferberlik” otobüsü 9 Kasım Perşembe günü Kırklareli’ne geldi. 

9 Kasım Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında Kırklareli’nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanında vatandaşları bilgilendirme standı açıldı.
Stantta Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy “Milli Seferberlik” otobüsünün Türkiye’nin her ilini gezeceğini belirterek Aksoy
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 2017 yılında çalışma hayatında istihdam seferberliği başlattı. Bu ülkemizde, istihdamın artırılmasına, geliştirilmesine katkı sağlamak gayesiyle harekete geçirilmiştir. Bugüne kadar aldığımız istatistik bilgiler neticesinde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi'nin çok olumlu katkılarının olduğunu gördük. İlimizde yeni iş hayatına atılacak genç işsizler ile uzun süre iş bulamamış işsizlerimize iş hayatına katılabilmeleri için bu istihdam seferberliğiyle uyguladığımız projeler var. Bu projelerin başında birincisi iş başı eğitim programları, ikincisi de istihdam garantili meslek eğitim kursları. Bu projelerle işsizler, kısa süre mesleki eğitim alarak meslek sahibi yapılmakta ve akabinde istihdam edilmektedir” diye aktardı. Ardından Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar konuşmasında
“İŞKUR’umuzun Milli Seferberlik kapsamında ki çalışmasını ilimizde görmekten çok mutlu olduk. Gerçekten şu alın terini, akıl terini birleştirmiş ve bu şekilde güç noktasında gençlerimize, insanlarımıza seferberliği başlatmış durumda. Ben teşekkür ediyorum ilimizde bu çalışma yapıldığı için ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol