Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bilgilendirme toplantısı

TÜSEKOM ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün ortak hazırladığı proje kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında Trafik Öğretmenlerine bilgiler aktarıldı. 
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜSEKOM işbirliğinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 23 Mart 2017 Perşembe günü “Trafik ve Biz” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıya Kırklareli Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bekar ve Lider Sürücü Kursu sahibi Pınar Şallı öncülük ederken, toplantıda “Okul Öncesi Eğitim” ve ilkokul öğrencilerinin trafik eğitimi konusunda bilgiler aktarıldı. “Okul Öncesi Eğitim” başlığı adı altında çocuklara;
"Trafik Nedir?, Taşıtları Tanıyalım, Okul Servisleri, Karşıdan Karşıya Geçme, Toplu Taşıma ve Özel Araçlarda Seyahat konularında eğitimler verileceği bildirildi.
Kırklareli Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bekar toplantının amacına yönelik; Bu toplantıda size okullarımızda “Trafik ve Çevre Güvenliği” ile alakalı birtakım bilgiler aktaracağız. Bu toplantının akabinde gerek kendi işyerlerinizde, gerekse sorumluluğunuz dâhilinde olan ilçelerde bu eğitimleri sizler yürütüp devam ettireceksiniz. Bugün yapmış olduğumuz toplantı bir nevi eğitimcilerin eğitimi oluyor.” ifadelerini kullandı.
Etkinlikler Haziran ayına
kadar devam edecek
Toplantıda bilgiler aktaran Lider Sürücü Kursu Sahibi Pınar Şallı ise şu ifadeleri kullandı; “Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜSEKOM işbirliğinde ‘sosyal sorumluluk projesi’ adı altında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimize trafik bilincini yerleştirme amacıyla kapsamlı bir proje yapıldı ve bunu da görsele çevirdik. Burada amacımız şu; küçük yaşlardaki çocuklarımıza trafik bilincini güzel bir şekilde yerleştirip daha sonra ehliyet alabilecek yaşlara geldiklerinde devam etmesini sağlamak. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oluşumumuz şöyle olacak bugün biz müdürlerimizle ilçeleri bölüşeceğiz, 100’er kişilik gruplar halinde birer tane trafik öğretmeni gidecek bu görsel videoyu görsel olarak hem de içine çocukların anlayabileceği şekilde ifadeler katarak anlatımını gerçekleştireceğiz. Okullar kapanana kadar etkinliği sürdüreceğiz. Bu da üzerimize düşen sorumluluk projemiz olacak. En azından geleceğimiz için bizim de katkımız olsun.”
Ardından trafik eğitim filmi salondaki sürücü kursu eğitmenlerine izletildi.
Eğitim hakkında bilgiler aktaran Pınar Şallı; “Eğitim bir saatlik eğitim olacak. Çocuklara sorular sorularak eğlenceli hale getirilmesi sağlanacak. Çocukların kafasında oluşan trafik ya da trafik polisi algısını doğru şekilde çocuklara öğretmek amaçlanacak.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol