Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırklareli programı kapsamında Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. Mesleki ve teknik eğitimle ilgili çok özel bir bakış açıları olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "Geçen sene mesleki eğitimin tercihinde yüzde 64'lük bir artış oldu. Yani çocuklarımız, gençlerimiz mesleki eğitime yönelme konusunda yeni bir atılım içerisindeler." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı temel atma törenine, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selhattin Minsolmaz, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler de katılım gösterdi. Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz konuya ilişkin sosyla medya paylaşımında bulunarak: “Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk Bey'in katılımlarıyla; Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temelini attık. Kırklareli'mizde eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik çalışmalar, bizim ilk günden beri en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor.

Özellikle mesleki ve teknik eğitim, bir cazibe merkezi haline dönüşen İlimize ve bölgemize kalkınma noktasında ivme kazandıracaktır. Kıymetli Vize'li Hemşehrilerimize, Kırklareli'mize hayırlı olsun! Her şey gençlerimizin omuzlarında yükselen Vize için!” ifadelerini kullandı.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırklareli programı kapsamında katıldığı Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreninde konuştu.
Törende yaptığı konuşmada, bütün dünyayı izlerken Türkiye'nin de ekonomisini, sanayisini, üretimini, dünyadaki teknolojik gelişmeleri izleyerek, nelerin nasıl yapılması gerektiği konusunda hemen her gün uzmanlarla ve bilim insanlarıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Selçuk, "Bugün temelini atacağımız bu okulun aslında uzun süren bir problemi de var anladığım kadarıyla, bazı teknik yetersizlikler nedeniyle ama bunu dert edinmiş insanlarımız ve görevlilerimiz de var. Bu güzel bir şey, buna sahip çıkmak ve buradaki okulun inşaatının yapılmaya başlaması için bu kadar gayret sarf etmek gerçekten memnuniyet verici." diye konuştu.
Selçuk, eğitimin kalitesini artırmak noktasında gayretleri olduğunu, genel eğitimin çok ötesinde mesleki eğitime ayrı bir bakış açıları bulunduğunu dile getirerek mesleki eğitimi ekonomiyle, demokrasiyle ve istihdamla ilgili gördüklerini belirtti. Selçuk konuşmasına şöyle devam etti: "Bundan dolayı da mesleki eğitime çok özel bir ihtimam gösteriyoruz. 'Ara eleman' diye ifade edilen, aslında bizim 'aranan eleman' dediğimiz, insanlarımızın elemanlarımızın yetişmesi ve bugün hızla değişen teknolojiye uyumunun sağlanması çok çok önemli. Bundan dolayı da mesleki eğitime verdiğimiz önemin neticesini alıyoruz ve bir yıl içerisinde geçen sene mesleki eğitimin tercihinde yüzde 64'lük bir artış oldu. Yani çocuklarımız, gençlerimiz mesleki eğitime yönelme konusunda yeni bir atılım içindeler. Yüzde 1'lik dilimden alan meslek liselerini artık konuşuyoruz. Yüzlerce okulumuzun iş garantili ve iş öncelikli olduğunu konuşuyoruz. 50'den fazla otelin içerisindeki turizm otelcilik liselerimizin durumunu konuşuyoruz, hepsinin iş garantili olduğunu konuşuyoruz. " (G.Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol