Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “23 Nisan 1920 ruhu, 99 yıldır ülkemizde yaşıyor”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Minsolmaz, mesajında 99 yıldır 23 Nisan 1920 ruhunun ülkemizin her köşesinde yaşadığını belirtti.
23 Nisan 1920’nin milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Selahattin Minsolmaz, “ Ecdadımız o gün, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kenetlenmiş ve bağımsızlığından ödün vermeden çıktığı ve büyük mücadeleler verdiği bu yolda, bağımsızlığını tesis etmeyi başarmış; milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır. Bununla birlikte, istiklalimizin temini kadar istikbalimizin tesis edilmesi gerektiği düşüncesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza armağan edilmiş ve yaklaşık bir asırdan bu yana, tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlanmaktadır. Yaklaşık bir asır süredir, tam 99 yıldır, 23 Nisan 1920 ruhu ülkemizin her köşesinde yaşamaktadır. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da verdiği demokrasi mücadelesi ve zaferle, 23 Nisan 1920 ruhunu koruduğunu ve bundan sonra da koruyacağını en açık şekilde ortaya koymuştur. Bütün bunların farkında olarak, bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, güzel şehrimiz Kırklareli'nde de 23 Nisan’ı birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın gülen yüzü ve gözlerindeki ışık, yarınları inşa yolunda bizlere güç veriyor.
Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol