Milletvekili Minsolmaz; “Ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz gazetemize
yaptığı açıklamada “Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olan Hasankeyf-2 Köprüsü ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde; Ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz gazetemize yaptığı açıklamada;
“Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olan Hasankeyf-2 Köprüsü ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde; Ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” mesajı verdi.
1001 metre
uzunluğunda, Türkiye’nin en uzun köprüsü
Ülkemizin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 köprüsünün açılışı gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı’nın video konferans yöntemi ile katılıp konuşma yaptığı törende Hasankeyf-2 Köprüsünün açılışını gerçekleştirdi.

Karaismailoğlu, “Dicle nehri üzerine inşa ettiğimiz Hasankeyf-2 Köprüsü, 1001metre uzunluğunda bölünmüş yol standardında ülkemizin en uzun köprüleri arasında yerini almıştır. Hasankeyf Köprüsü ile zamandan 20 milyon lira, akaryakıttan 9 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon liralık tasarruf elde edilecek” dedi.
Türkiye’nin her yönüyle yeniden inşası için 19 sene önce başlatılan kutlu yürüyüşün ülkemize dünya ölçeğinde tartışılmaz bir güç kazandırdığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bakan Karaismailoğlu, yapılan ulaştırma yatırımlarıyla; doğu-batı, kuzey-güney demeden yurdun her köşesine hizmet götürmeye devam ettiklerini kaydetti.
Karaismailoğlu, “Bugün de Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat Yolu üzerine bir altın halka gibi nakşettiğimiz Hasankeyf Köprüsü’nü hizmete açıyoruz. Dicle nehri üzerine inşa ettiğimiz Hasankeyf-2 Köprüsü, 1001metre uzunluğunda bölünmüş yol standardında ülkemizin en uzun köprüleri arasında yerini almıştır. Üzerinde yaya yolu da bulunan köprümüzün en uzun ayak yüksekliği 90 metre, en geniş açıklığı ise 168 metredir. Köprümüzle birlikte; Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasındaki bağlantı güvenli bir şeklide sağlanacaktır” diye konuştu.
Hasankeyf Köprüsü’nün yöre halkının daha tasarruflu ve daha ekonomik bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, Hasankeyf Köprüsü ile zamandan 20 milyon lira, akaryakıttan 9 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon liralık tasarruf elde edileceğini ifade etti.
Karaismailoğlu, “Yaptığımız her proje çevresel sonuçları açısından da değerlendirilmektedir. Hasankeyf-2 Köprümüz ile kısalttığımız mesafeler sayesinde, atmosfere 3 bin 895 ton daha az emisyon salınımı olacaktır. 2003’te Batman’da sadece 15 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu on katın üzerinde artırarak, 162 kilometreye çıkardık. Batman’da halen yapımı devam eden karayolu projelerimizin toplam maliyeti de yaklaşık 2 milyar TL civarındadır. Batman’ın çevre illerle ve Türkiye sathında oluşturduğumuz ulaşım sistemiyle bağlantıları güçlenmiştir” dedi.
“Yerli ve milli
teknolojilerimizin payını artırmaya devam edeceğiz”
Vatandaşların işine, sofrasına bereket katacak daha nice projelerle Batman’ın ve tüm Güney Doğu illerinin hizmetinde olacaklarına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Sayın Cumhurbaşkanım, projemiz, tamamen Türk mühendis ve işçilerin, bilgisi, deneyimi ve alın terleriyle gerçekleştirilmiştir. Her geçen gün ulaşım ve haberleşme projelerimizde yerli ve milli teknolojilerimizin, kaynaklarımızın ve bilgi birikimimizin payını artırmaya devam edeceğiz. Hasankeyf Köprümüzün başta Batman olmak üzere, tüm ülkemize, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yeme de geç üstünden 19 Nisan 2021 Pazartesi 16:15:50

    Açlık yokluk yoksunluk işsizlik umarsızlık yarınsızlık ve corona virüsten kırılan millete yine onun parasıyla yapılan bir köprü kurtarıcı olarak mı sunuluyor?

  2. cennet ülkede cehennem 21 Nisan 2021 Çarşamba 18:36:16

    Nazım Hikmet: "Öyle şaşılası/ dünya ki burası/ bollukla ölüyor/ kıtlıkla yaşıyor/ varoşlarda hasta aç kurtlar gibi/ insanlar dolaşıyor"

  3. fotoğrafta küçük bir ahmet çakar görüyorum. maşallah maşallahahahahah