Milletvekili Kayan, Bakan Soylu’ya “başıboş” sığınmacıları sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Kırklareli’ndeki sığınmacıları sordu. Kayan, önergesinde; “Başıboş sığınmacılar sebebi ile Bölgemiz büyük sorunlara gebedir. Gerekli önlemleri almanızın önündeki engeller nelerdir?” dedi. 

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Bakan Süleyman Soylu’ya üç soru yöneltti. Önergesinde, “Kırklareli ilimize bağlı sınır kasabalarımızdan olan Kofçaz ve köylerinin kanayan yarası sığınmacılar ve insan kaçakçılarıdır. İnsan kaçakçıları sığınmacılara Avrupa’ya gitme sözü vererek, paralarını alarak araçlarla sınır köylerine bırakmaktadır. Tüm güvenlik teşkilatlarımız ve bürokratik kurumlarımız bu insanlık dramını bilmekte ve hatta bu insanlara su ve kumanya dağıtımı bile yapmaktadır ama iş bu duruma karşı önlem almaya gelince kör ve sağırı oynamaktadırlar. Vatandaşlarımız üzerlerine düşen görevi yapmakta, karşılaştığı veya gördüğü yabancıları ilgili kurumlara ihbar etmektedir ancak Devlet otoritesi ve güvenlik güçleri hiçbir şey yapmamakta, sadece seyretmektedir” ifadelerine yer veren Kayan’ın önergesindeki soruları ise şöyle;
“1- Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı olarak; sığınmacıların Ülkemizin en batısına kadar ellerini kollarını sallayarak nasıl gelebildiklerini kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 
2- Başıboş sığınmacılar sebebi ile Bölgemiz büyük sorunlara gebedir. Gerekli önlemleri almanızın önündeki engeller nelerdir?
3- Sosyal medyada muhalif paylaşımların sahiplerini tespit etmekte ve cezalandırmada çok mahir olan Bakanlığınız, neden sığınmacılar konusunda bu kadar acemi?” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol