Milletvekili Gündoğdu, karayollarını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Başkanlığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Kırklareli’nin yollarını sordu. Gündoğdu, önergesinde Kırklarelindeki yolların yetersiz ve standart dışı olduğunu bozuk yolların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başladığını belirtti.

Kırklar Haber
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nunyazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir önerge verdi.
Önergesinde “Kırklareli ilimizi komşu illerimize, ilçe ve köylerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır.Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır” diyen Gündoğdu, Kırklareli’nin karayolu ve demiryolu ulaşımının modernleştirilemediğini, ulaşım güvenliğinin sağlanamadığını savundu.
Gündoğdu, “Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları nedeniyle karayolu tek şerit olarak hizmet vermektedir. Anılan yolu tek şerit kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız ciddi kaza riskleriyle karşılaşmaktadır” ifadelerinde bulundu.
Gündoğdu, önergesinde şu soruları sordu;
“1- Kırklareli’nin Yenice Köy Demirköy İlçesi arası Karaman Bayırı Soğuk Su mevkiinde aylardır devam eden istinat duvarı çalışmaları tamamlanmadan yer yer yıkılmaya başlamış ve ciddi tehlike arz etmektedir.
Anılan bölgede istinat duvarı çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır, yeni yapılan istinat duvarlarının yer yer yıkılmasının, oluşan ve oluşabilecek tehlikenin sorumlusu kim veya kimlerdir, sorumlular hakkında idari ve yasal işlem başlatılmış mıdır?
2-Anılan bölgede kış şartları yoğunlaşmadan istinat duvarlarının yıkılması, önümüzdeki günlerdeki kar ve yağmur yağışlarının artığını düşünüldüğünde daha büyük bir tehlikenin habercisidir. Bu tehlikenin önüne geçmek için hangi tedbirleri alacaksınız?
3-Demirköy ilçemizi, İğneada Beldemizi ziyaret edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacaksınız?” (Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol