Milletvekili Gündoğdu; “Mustafa Kemal’in ışığıyla aydınlanmış, yolunu yol, ilkesini ilke edinmiş, geleceğimizin teminatı gençlerimize selam olsun”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Vecdi Gündoğdu, basın açıklamasında “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşımızın miladı olan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna doğru giden yolun ilk adımı olarak tarihe geçmiş ve Türk tarihinin bu önemli günü bizzat Atatürk tarafından Türk gençliğine millî bir bayram olarak armağan edilmiştir. 19 Mayıs sadece Mustafa Kemal Atatürk ün Samsun’a ayak bastığı tarih değildir, 19 Mayıs 1919; emperyalistlere, mandacılara, saltanata, din bezirgânlarına, bozgunculara, açlığa, cehalete, kapitülasyonlara karşı tam bağımsızlık mücadelesinin adıdır. 19 Mayıs; bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete doğru yürüyüşünün, demokrasiyle cumhuriyetle tanışmasının önemli bir başlangıç noktasıdır, yanan ilk meşalesidir.
Milletimizin çağdaşlaşma ve aydınlanma mücadelesinde; içte ve dıştaki tüm düşmanlarımıza, tüm sıkıntı ve sorunlara karşı bugün 100 yıl sonra yine ihtiyacımız olan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol ve ilkelerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı ve devrimleri milletimizi ilelebet aydınlatmaya devam edecektir. 100 yıl önce başlatılan bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesi gençlerimizle birlikte mutlaka başarıya ulaşacaktır. Laik çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti tüm sıkıntılara rağmen güçlenerek yaşamaya devam edecektir. Bu duygularla; Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği tüm gençlerimizin ve milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı onur ve coşkuyla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ---------------------- 20 Mayıs 2019 Pazartesi 19:13:05

    ------------------