Milletvekili Gündoğdu; “Dünyada yaşanılabilir bir ortam yaratmak insanların asli görevi olmalı”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 1 Eylül Dünya Barış Günü olması sebebiyle anlamlı bir mesaj yayınladı. Gündoğdu mesajında şunları kaydetti; “1 Eylül Dünya Barış Gününde dünyanın birçok bölgesinde terör ve savaş nedeniyle insanlar yaşamlarını yitirmekte, sakat kalmakta, vatanlarını terk etmek zorunda kalmaktadır. Bugün tüm dünyada, savaş sektörü yılda trilyon dolara ulaşmaktadır.

Oysaki bu rakamın yarısıyla dünyadaki; açlık, içme suyu, barınma, sağlık ve eğitim sorunlarını çözmek ve çevresel tahribatı önlemek mümkün olabilmektedir.

Bu gerçeklere rağmen, her geçen yıl savaş sektörü biraz daha acımasızlaşırken, askeri harcamalar artmaya devam etmektedir.

Dünyada yaşanılabilir bir ortam yaratmak, insanların doğayla, kendileriyle ve insanlarla barış içerisinde yaşamasını sağlayacak ortamların tesis edilmesi uygar ülkelerin, uygar insanların asli görevi olmak zorundadır.

Gerçek uygarlık, gerçek medeniyet; Savaşların ve terörün olmadığı, insanların vatanlarını, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalmadığı, çocukların, bebeklerin açlıktan ölmediği, yetim kalmadığı, çiçeklerin solmadığı, kuşların özgürce uçtuğu bir dünyayı kurmak ve kurma mücadelesi içerisinde olmaktır.

Hepimiz, önce ülkemizin, sonra dünyanın geleceğini ve insanlığın mutluluğunu temel prensip edinerek, Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” söyleminin çıkış yolumuz olduğunu asla unutmamalıyız.    

Terör ve savaşların tarihte bütün uluslara korkunç bedeller ödettiğini hatırlayıp, geleceğe barış ve kardeşlik tohumları atılması dileğiyle 1 Eylül dünya barış gününü yürekten kutluyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol