Milletvekili Gündoğdu; “Dünya buğday ithalatında birinci olduk”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, buğdayda yapılan ihracatı eleştirdi. 2.3 milyar dolar tutarında buğdayın ithal edildiğini ifade eden Milletvekili Vecdi Gündoğdu hükümete şu sözlerle yüklendi; “Trakya'nın, Konya'nın, Çukurova'nın, Diyarbakır'ın verimli toprakları dururken elin çiftçisine 2.3 milyar dolar ödeyerek dünya buğday ithalatında birinci olduk.”

Türkiye’nin buğday aldığı ülkeler arasında artış şampiyonu Yunanistan olurken, Yunanistan’dan yaptığımız buğday ithalatı 2015’ten bugüne yüzde 632 oranında artış gösterdi. Toplam tarım arazisi 2.3 milyon hektar olan Yunanistan, 23 milyon hektar tarım arazisi olan Türkiye'nin 10’da 1’i tarım alanına sahip.
Toplamda Türkiye'nin buğday ithalatı 2019'da 2.3 milyar dolarla ülkemizi dünyanın en büyük buğday ithalatçısı yaptı. İktidar kanalı ise yapılan ithalatı gerçekleştirilen un ihracatları ile savunarak, miktarda değil fiyatta kazanç olarak açıklıyor.
“Ülkemizin verimli toprakları dururken”
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ülkemizdeki buğday ithalatı hakkında açıklamalarda bulundu. 2.3 milyar d0olarlık yapılan ihracatı eleştiren Milletvekili Gündoğdu; “20 yıldır tarımı çökertenler buğdayın anavatanı olan ülkemizi, yabancı çiftçiye mahkum ettiler. Trakya'nın, Konya'nın, Çukurova'nın, Diyarbakır'ın verimli toprakları dururken elin çiftçisine 2.3 milyar dolar ödeyerek dünya buğday ithalatında birinci olduk” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol