Milletvekili Gündoğdu, “148 milyar lirayı” sordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 10 Ekim tarihli oturumunda söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çiftçiye 2006-2019 yılları arasında ödenmesi gereken desteğin 269 milyar lira olduğunu bunun 121 milyar lirasının ödendiğini ancak halen 148 milyarın ödenmediğini belirterek bu paranın neden ödenmediği sordu. 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 10 Ekim 2019 tarihli oturumunda söz alarak gündeme çiftçiye ödenmesi gereken destekleri hatırlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik bir soru soracağını ifade eden Gündoğdu, çiftçiye 2006 yılından bu yana yapılan destekleme ödemelerinin eksik ödendiğini bunun neden ödenmediğini sordu. Gündoğdu, “Yasa gereği çiftçilerimize yapılacak destekleme gayrisafi millî hasılanın yüzde 1'inden az olamaz. 2006-2019 yılları arasında çiftçimize, köylümüze yasa gereği ödenmesi gereken destek 269 milyar Türk lirası. Ödenen para toplam 121 milyar. Üreticimize hakkı olan, verilmeyen paranın toplamı ise tam 148 milyar lira. Girdi fiyatları artmış, ürün para etmiyor, üretici, bankalara borçlanmış, esnafa borçlanmış ve can çekişiyor. Siz hâlâ neden çiftçimize yasayla hakkı olan tam 148 milyar Türk lirası parayı ödemiyorsunuz? İthalata milyonlarca dolar aktarıp yabancı ülke çiftçisini ihya ederken kendi çiftçimize yasal hakkını neden ödemediklerini bir kez daha sormak istiyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Dostlar alışverişte görsün 14 Ekim 2019 Pazartesi 20:30:49

    Şehrimizin anamuhalefet vekili eskiden beri bilinen yöntemle kendini hatırlatmış. Soru önergesi... Ne diyelim dostlar alışverişte görsün.