“Milletin sesi, gözü ve kulağı olan tüm vefakâr basın emekçilerine selam olsun”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi
Gündoğdu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Mesajında ancak 10 Ocak’ın artık anlamını yitirdiğini ifade eden Gündoğdu, 10 Ocak’ın artık baskı altında çalışan, tutuklu ve işsiz gazeteciler günü haline dönüştüğünü söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün,artık baskı altında çalışan, tutuklu ve işsiz gazeteciler günü haline dönüştüğünü söyledi. İfade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolunun basın, yayın ve gazeteci özgürlüğü olduğunu belirten CHP Milletvekili Gündoğdu, haber alma özgürlüğünün temel bir insan hakkı ve anayasal güvence altında olduğunu ifade etti.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; basın sektöründe işsizlik oranının, tazminatsız çalıştırmanın ve işten çıkarmaların çığ gibi büyümekte olduğunu ve gazetecilerin, basın emekçilerin işlerini yaparken ne yazık ki artık işleriyle tehdit edilmekte olduğunu vurguladı.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,ilgili sivil toplum kuruluşlarının tüm siyasi partilerin anayasal hak olan haber alma hakkının korunması ve geliştirilmesi için birlikte çaba göstermesinin yaşamsal önemi olduğunu ifade etti. Yerel ve ulusal tüm basın ve medya emekçilerinin kararlılıklarını ve inançlarını yitirmeden, haksızlıkları ve yanlışları görmezden gelmeden, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için tüm baskılara rağmen mücadele edeceklerine sonsuz güven duyduğunu belirten Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde onun hedef ve devrimleri doğrultusunda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma mücadelemizde özgür ve bağımsız gazeteciler sayesinde olacağını ifade ederek, bu zorlu yolculukta tüm basın emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol