“Milletin Kapısı” açıldı

İçişleri Bakanlığınca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan “Açık Kapı Projesi” Kırklareli’nde de 15 Mart Perşembe günü hayata geçti. Kırklareli Valiliği, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yanındaki odayı “Açık Kapı Projesi” için düzenledi.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak vatandaşın talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Açık Kapı Projesi, 15 Mart 2018 tarihinde Kırklareli’nde de faaliyete geçti. Bu kapsamda 81 ildeki tüm valiliklerde Beyaz Masa benzeri hizmet birimleri oluşturuldu. Bu masalarda konusunda uzman özel eğitim alan kişiler hizmet sunacak. "Açık Kapı Milletin Kapısı" felsefesiyle çalışan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebilecekler.
Kırklareli Valiliği tarafından bu kapsamda oluşturulan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yanındaki oda yeniden düzenlenerek hizmete hazır hale getirildi. Valilik hizmetin verildiği birimin kolayca görülebilmesi amacıyla da hizmet verilecek odanın yanındaki kapıyı "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesine uygun olarak yeniden düzenletti.
15 Mart Perşembe günü aktif hale geldi
15 Mart Perşembe günü aktif hale giren "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesinde konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi projenin Kırklareli’ne hayırlı olmasını söyledi. Çiftçi, amacın vatandaşlara hızlı ve doğru bir çözüm üretilmesi olduğunu dile getiren Çiftçi “Bu projenin amacı "İlk Temas Noktası" olarak;
- Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi,
- Güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması.
- İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak,
- Ziyaret eden dezavantajlı kişilere mihmandarlık hizmeti verilmesi,
- Hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırılması.
- Toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin arttırılması.
- Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılması,
- Kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilinmesidir.
Proje için İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca tüm Valiliklerde uygulanacak kurumsal konsept ve uygulama standartları belirlenmiş olup, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca da başvuruların elektronik ortamda kaydedilip ilgili birimlere yönlendirileceği, başvuru sahibinin sürece ilişkin SMS yoluyla bilgilendirileceği, merkezden de takip edilebilecek, politikalar ve yeni hizmet sunum yöntemleri oluşturmak üzere, veri tabanındaki bilgilerin kullanılması suretiyle raporlamalar yapmaya olanak sağlayan bir yazılım geliştirilmiştir.
81 il Valiliğinde ve tüm Kaymakamlıklarda kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması maksadıyla Açık Kapı Projesi 37 ilde faaliyete geçmiştir. Üçüncü faz olarak 15 Mart 2018 tarihinde faaliyete geçirilen 15 ilden birisi de ilimizdir.
Açık Kapıdan bütün vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabilmektedir.
Vatandaşlarımız Valiliklerde bulunan açık kapı stantlarına giderek veya internetten online olarak ve yakında hizmete geçecek olan mobil uygulama yoluyla başvuru yapabilmektedir.

 

Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine sms yoluyla bir başvuru numarası gönderilip başvuru elektronik sisteme kaydedilir. Başvuru sahibi bu numarayla giriş yaparak başvuru durumunu online olarak takip edebilir.
Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde çözüme kavuşturuluyor.
Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. Başvurular ve başvuru süreci; ilgili personelin yanında, vali yardımcısı ve bizzat vali tarafından izlenmektedir. Bakanlık merkezinden de illerimize yapılan tüm başvuru süreçlerinin görülebilmesi, sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Yukarıda anlatılan süreç tamamlandıktan sonra sistemde kayıtlı olan telefon numarasına talebiniz olumlu/olumsuz/kısmen olumlu kısmen olumsuz şekilde sonuçlanmıştır yazan bir mesaj geliyor. Bu mesaj geldikten sonra www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru sorgulama kısmına giriş yaparak başvuru sonucu detaylı şekilde görüntülenebilir.
İlimizde de acık kapı bürosu oluşturularak gerekli altyapı kurulmuş, personel görevlendirilerek gerekli eğitimler verilmiş ve vatandaşlarımızın başvurularının alınabileceği hale getirilmiştir” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Vali Çiftçi“Açık Kapı” odasına girerek proje hakkında bilgi aldı. “Açık Kapı” projesinin aktif hale geçmesi ile birlikte ilk başvurusunu Armağan Köy Muhtarı Recep Dal yaptı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol