“Milletimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde; iradesine, hürriyet ve istiklaline asla pranga vurulamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Rektör Şengörür mesajında; “Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Milletimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde; iradesine, hürriyet ve istiklaline asla pranga vurulamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Milletimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde; iradesine, hürriyet ve istiklaline asla pranga vurulamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur.
Bugün bizlere düşen görev, Atalarımızın bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyerek miras bıraktığı bu emanete sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyetini her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan ve yorulmadan çalışmaktır.
Kırklareli Üniversitesi olarak vatan sevgisiyle dolu, nitelikli, ülkesinin gelişiminde ve yükselmesinde görev alacak bireyler yetiştirmek ve öğrencilerimiz ile akademik ve idari kadromuzla bir bütün olarak evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda bilimde, teknolojide ve eğitimde Ülkemizin adını duyurmak için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Cumhuriyet Bayramımızın 97’ncı yıl dönümü kutlu olsun.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol