Millet Bahçesine ilk fidan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilimize ziyaretinde müjdesini verdiği Millet Bahçesi projesinin ilk fidanı önceki gün Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Kırklareli protokolünün katılımı ile dikildi. Böylece Festival Alanı’nda hayata geçecek Millet Bahçesi projesinin ilk fidanı da toprakla buluşmuş oldu.
45 bin metrekare alan üzerine kurulacak Millet Bahçesi projesi için Bakan Kurum, 2019 yılı içinde yapımının tamamlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Proje mevcut Festival Alanı’nda hayata geçirilerek Kırklareli halkının hizmetine kazandırılacak.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin,21 Mart 2019 Perşembe günü, şu an Festival Alanı olan ve Millet Bahçesi olacak alana sürdürülebilir büyüme açısından son derece büyük bir öneme sahip olan doğanın korunması ve iyileştirilmesi düşüncesinden hareketle ilk fidanları diktiler. Nevruz Bayramı’nın yanı sıra Dünya Ormancılık Günü’ne denk gelen 21 Mart günü gerçekleştirilen etkinlikle Millet Bahçesi projesinin ilk fidanı dikilmiş oldu.
Müjdesi geçtiğimiz günlerde İlimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı Millet Bahçesi projesine ilişkin olarak Festival Alanı’nın dönüştürülmesi, ayrıca Gar Binası’nın Millet Kıraathanesine adıyla restore edilmesi planlanıyor. Festival Alanı’nın sonunda bulunan çatısı bulunmayan eski yapıda bu kapsamda restore edilecek.
Bakan Kurum, projeye ilişkin o günkü ziyaretinde; “81 ilde millet bahçesi projemiz var. Bu millet bahçesi projemiz kapsamında Kırklareli’ne de bir tane millet bahçesi kazandırıyoruz. Kırklareli’nde İstasyon Caddesi bitimindeki Festival Alanı’nda yaklaşık 45 bin metrekare alanda bir millet bahçesi yapıyoruz. Yapımını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yapacak. İçinde yürüme yolları, bisiklet yolları, millet kıraathanesinin olduğu ve Kırklareli’ne, bölgeye hizmet edecek çok önemli bir millet bahçesini yapıp inşallah 2019 yılı içinde teslim etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.
Millet Bahçesi’nin ilk fidanını dikmeye Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin’in yanı sıra AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz,İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, il müdürleri, protokol ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Festival alanı 24 Mart 2019 Pazar 23:02:15

    Festival alanının millet bahçesi olarak şekillenecek olması güzel haber. Burası için ranta açılacak türünden neler söylenmedi ki. Kimse bir netice alamadı yahut ilgilenmedi. Ama herkesin siyasi malzemesi oldu durdu. Şimdi buranın kurtuluşunun müjdesinin iktidardan gelmesi bazılarını şaşırtmış görünüyor. Bunda bile bit yeniği aramak yerine bu güzel haber için sevinmeliyiz. Nerede o tatlısu çevrecileri ??? Bir teşekkür ağzınızı mı yorar ?

  2. Bir de AVM eklendi mi içine...

  3. De-ja-vu bilinçaltının isteklerini mi ortaya döküyorsun ? Kim sana içine avm koyacaklarını söyledi ? Yahu millet bahçesi ilan ederek oraya bir koruma iradesi konuyor bunu bile burun kıvırarak hafife alıyorsunuz.