Mezun oldukları okulda neredeyse yarım asır sonra bir araya geldiler

Onlar yılların deviremediği arkadaşlıklarını devam ettiren koca yürekli öğrenciler. Halen öğrencilik yıllarındaki samimi ve saf arkadaşlıklarını devam ettiren öğrenciler. Kırklareli Anadolu Lisesi, 1968-69 döneminde ve 1969-70 yılında mezun olan öğrencilerini ağırladı. Yıllar önce ders dinledikleri sıralara yeniden oturan mezun öğrenciler, duygusal anlar yaşadı. Eski fotoğraflara bakarak anılarını ve arkadaşlıklarını yad ettikten sonra hatıra fotoğrafında kendileri için özel olan okul merdivenlerinde dizildiler.

Yıllar ne de çabuk geçiyor. Kırklareli’nde Atatürk Anadolu Lisesi, 1968-69 ve 1969-70 dönemlerinde mezun olan öğrenciler bir araya geldi. Ders gördükleri sıralarda yeniden oturan öğrenciler, eski fotoğraflara hep birlikte baktılar. Güzel anılarını anlatan beyaz saçlı genç öğrenciler, birlikte güzel anlar yaşadı. Okul ziyaretinin ardından yemek ve gezide de bir arada zaman geçiren mezun öğrenciler, birlikteliklerinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.
“Mezunlarımızı
ağırlamaktan memnun kaldık”
Güzel bir etkinlik gerçekleştiğini ifade eden Müdür Gözkaman, “Bu gün 1968-69 döneminde mezun olanlar ile ondan sonra 1969-70 yılında mezun olanları okulumuzda ağırladık. Öğrencilik yıllarında oturdukları, ders dinledikleri sıralarına yeniden oturdular. Güzel anılarını paylaştılar. Arkadaşlıklarını bunca yıl sonra yeniden doyasıya yaşadılar. Diğer mezunlarımızı da istek halinde okulumuzda ağırlamayı arzu ederiz. Mezunlarımıza her zaman kapımız açık. Kendilerini burada görmek ve ağırlamaktan çok memnun olduk” dedi.
“Okulun sadece eğitim değin hayatın kendisi…”
Okul ziyareti için bir araya gelen öğrencileri Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hakan Gözkaman ve Müdür Yardımcısı Ece Civan karşıladı. Saçlarına aklar düşen genç öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden okul yönetimi, okulun sadece eğitim değin hayatın kendisi olduğuna da dikkat çekti. Müdür Gözkaman, “Burada eğitim öğretimin yanı sıra hayatın kendisi yaşanıyor. Mezun olduktan yıllar sonra arkadaşlıklarını, dostluklarını devam ettirip bir araya gelmeleri çok anlamlı. Bu da bize, okulun sadece eğitim değin hayatın kendisi olduğunu gösteriyor” sözlerini dile getirdi.
Neredeyse yarım asır sonra…
Eski okullarının yanmasından sonra yeni binaya geçtiklerini ifade eden İlke Karaçam, buradaki okuldan ilk iki dönemde mezun olan öğrenciler olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, anlamlı bir etkinliğin gerçekleştiğini dile getirerek, “Bu binanın ilk açıldığı sene ve ilk kayıt olup 1968-69 döneminde mezun olanlar ile ondan sonra 1969-70 yılında mezun olanlar bir araya geldik. Eski lise yandı. Yaylada idi. Orası ilkokul olacağı için oradan buraya nakil oldu. Onları katmıyoruz. Yeni binanın ilk kayıtlarını, yani orta birden başlayıp lise sona kadar olan öğrencilerin ilk mezunları ile ikinci dönem mezunları, 68-69 ve 69-70 yılında mezun olanlar bir araya geldi” sözlerini kaydetti.
“Bir araya geldik”
Güzel etkinliklerin gerçekleştiğini ifade eden Karaçam, “Program içersinde öğle yemeğimiz vardı. Akşam yine akşam yemeğimiz oldu eğlenceyle birlikte gerçekleştirdik. Pazar sabahı da toplu bir kahvaltı gerçekleştirdik. Onun için bir araya geldik. Bugünü yaşamak için. Liseyi de nostalji olarak gezdik. O dönemlere ait eski resimler toplandı. Onlara hep beraber baktık, eski günleri yad ettik. Sınıfları gezdik. Yayla Mahallesi ve Müzeyi gezdik” sözlerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol