Mezun olduğu okulda, geleceğin gazetecilerine yol gösterdi

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2010 yılında mezun olan Önadım Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına devam eden Gazete Kırklareli Muhabiri Samet Ergi, gazetecilik mesleğini anlattı. Gazeteciliğe karşı ilgisi olan ve mesleğin sınırlarını öğrenmek isteyen öğrencilerden oluşan topluluğa
seminer veren Ergi, gençlerin meslek seçimi ile ilgili merak ettikleri önemli sorulara cevap verdi.

Gazete Kırklareli Muhabiri Samet Ergi, mezun olduğu Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 7 yıl sonra seminer vermek için döndü. Ders dinlediği sıralardan bu sefer öğretmen masasına geçen Ergi, geleceğin gazetecilerine mesleğin inceliklerini anlattı. Ergi, “Ben de sizler gibi bu sıralardan geldim. Fotoğraf çekmeyi ve yazmayı yani edebiyatı çok severdim. Bu da beni gazeteciliğe yönlendirdi. Yolum bu meslekten geçti ve şuan gazeteci olmaktan dolayı çok memnunum” sözlerini dile getirdi.
7 yıl sonra yeniden…
2010 yılında mezun olduğu Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne bu sefer öğrencilere seminer vermek için gelen Ergi, “Dışarıdan güzel ve rahat olarak görülen bu meslekte, görülmese de omuzlarımızda büyük yükler var. Kamunun bilgilenmesi ve kamuya yapılan hizmetlerin maddi ve manevi büyük sorumluluklarını taşımak ve taşıyabilmek çok önemli. Bunun yanı sıra mesleki becerilere sahip olmak ve zamana, döneme uygun bir şekilde kendinizi geliştirmeniz de şart. Atılgan, soran, sorgulayan ve araştıran bireyler olun. Yaşanan hayata bir de haber gözüyle bakabilmeniz gerekiyor” sözlerini ifade etti. Gazeteciliğin nasıl yapılacağına dair önemli bilgiler de veren Ergi, “Bu mesleğe ilk başladığın yıllarda elbette ki zorluklar çektim. Bulunduğum noktaya gelene kadar çok uzun yollar yürüdüm ve uzun mesafeler kat ettim. Dünyaya bir de objektiften bakabilince artık gazeteciyim dedim. Ancak şu da bir gerçek, gazeteci olmak demek; gelişen teknoloji, edebiyat gibi mesleğin yan yollarında da duraksız bir gelişim göstermek gazeteci kalabilmenin şartı” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol