‘Mezbeleliğin’ Yeni İsmi ‘ŞEKER PARK’ Olacak

17 Şubat 2022 tarihli sayımızda Uzunköprü'nün tarihi belleklerinden birisi olan şehrimizin merkezinde 19 Mayıs Caddesi üzerindeki Türkiye Şeker Fabrikalarına ait eski idari bina ve lojmanların bulunduğu alanın içler acısı halini sütunlarımıza taşımıştık. Hem mahallelinin hem de yaya olarak o güzergahı kullanan Uzunköprülülerin ürpererek baktığı bir viraneliğe dönüşen alan için sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, ilgili alanı tamamen elden geçirerek tarihi misyonuna uygun ‘Şeker Park’ ismiyle yeni bir Kültür ve Sanat merkezi haline getireceklerini açıkladı. 

Bünyesinde bulundurduğu devasa ve türlü ağaçlar ile ilçemiz merkezinde yıllardır sihirli bir dokunuş bekleyerek kendini bulmaya çalışan tarihi Şeker Şirketi İdari bina ve Lojmanlarının bulunduğu alan günden güne madde bağımlıları ve demir hırsızlarının uğrak noktası haline geldi. Şehir merkezinde yarattığı ürpertici görüntüsü ile hem güzergaha yolu düşenleri hem de orada yaşayan mahalleliyi korkutan bir ıssızlığa terk edilen alanı gazetemiz Adalet olarak geçtiğimiz aylarda özel bir dosya ile gündeme taşımıştık. Özelleştirme sürecinden çok önce faaliyetlerin sonlandırıldığı Türkiye Şeker Fabrikalarına ait idari bina ve lojmanlarına ait para yapacak bir çok demir eşyanın gündüz dahil olmak üzere çok rahatlıkla soyulduğunu ifade eden çevre sakinleri kimi durumlarda polise şikayette bulunmalarına rağmen hırsızların pişkin tavırları ile polisi bile şaşkınlığa uğrattığını ifade etmişlerdi. Alanın içerisinde yer alan bir birinden değerli ağaçlar ile kent yaşamına ait güzel bir alan olabileceğini vurguladığımız haberimiz kamuoyunda yoğun ilgi görmüş ve kamu kurumları üzerinde baskı oluşmasına sebebiyet vermişti.

BECAN, “YENİ BİR KÜLTÜR SANAT YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Alan ile ilgili sevindirici haberi Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan verdi. Becan sosyal medya üzerinden şimdilik kısıtlı bir bilgilendirme ile yaptığı paylaşımda, “Değerli halkımıza güzel bir haberimiz var.Şeker Park Gençlik, Kültür, Sanat Merkezi ve Atatürk Kütüphanesi çok yakında Uzunköprülülerin hizmetinde olacak. Asırlık ağaçlarla bezeli, muhteşem bir doğal güzelliği bulunan bu yeri bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Uzunköprü'müze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. şeker geri gelecek 04 Temmuz 2022 Pazartesi 15:41:21

    Milli şekeri yokedip gavurun kanser şekerini millete yediren zehir yiyesiler kendileri özel ithal şeker ile besleniyorlar milletin parasıyla satın alınan. Birkaç yıla kalmaz şeker fabrikaları tekrar açılacaktır karabasan kabus tedavisi ardından