Mevzu bahis sadece Vatan, Gerisi herkes için teferruat

Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak Cumartesi günü, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’e girerek Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Türkiye topraklarının sınırındaki güvenlik ve istikrarın sağlanması ve sınırötesinde özerk bir şekilde yapılaşmaya çalışan terör oluşumunun önüne geçmek için gerçekleştirilen harekatta, 2 vatan evladı şehit düştü.
İlk olarak 22 Ocak tarihinde ve operasyonun 3. gününde Kilis’in Gülbaba Köyü’nde çıkan çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın şehit haberiyle yasa boğulan Türkiye, dün de harekata katılan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın şehit haberi ile yıkıldı.
İlk şehidimiz Musa Özalkan’ın operasyondan önce sosyal medyadaki paylaşımları Türk halkının gündeminin birinci sırasına oturdu. Özalkan’ın, sosyal medyadaki paylaşımlarında, eğer şehit olursa ailesine verilecek para ile Telafer’deki Türkmen çocuklara okul yapılmasını vasiyet ettiği görülüyor.
Vasiyeti yerine getireceğiz
Musa Özalkan’ın dün düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Şehidimizin vasiyetini yerine getireceğiz” diye konuştu. Ankara’da düzenlenen cenaze törenine Erdoğan’ın yanı sıra; Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, vekiller, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Şehidin naaşı daha sonra Ayaş'ın Bayat köyünde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:
3-5 ipsize sınırlarda
soluk aldırtmayız
“Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Musa evladımız şu anda bizi dinliyor. Mehmetlerimiz bu karda kışta, büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değildir. Yapılan operasyon tamamen terör örgütlerine yönelik bir operasyondur. Bu operasyonu inşallah milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. Bizi sınırlarımızda taciz eden 3-5 tane ipsize, soysuza bu sınırlarda soluk aldırtmayız. Şehidimizin vasiyetini yerine getireceğiz."
 Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde ise, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, Suriye’nin Ömer Uşağı bölgesinin kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Usta’nın cenazesi, cenaze aracıyla Öncüpınar Sınır Kapısından alınarak Gaziantep Adli     Tıp Kurumuna gönderildi. Afrin Harekatı’ndaki ikinci şehidimiz Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta için de bugün memleketi Ankara’da bir tören düzenlenecek.
Afrin Harekatı
Türkiye, 2016'ta düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı'yla sınırın Suriye tarafındaki 2 bin kilometrekarelik bir bölgeyi IŞİD'den temizledi. TSK'nın korumasındaki ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki bölge halen Fırat Nehri'nin batısında Azez'den Cerablus'a dek uzanıyor. Fırat Kalkanı Harekâtı ile Türk sınırındaki IŞİD tehdidi ortadan kalktı. Ayrıca iki özerk Kürt bölgesi Afrin ve Kobani arasında bir tampon bölge oluştu. Böylece Kürtlerin Suriye'de Türkiye sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasının önüne geçildi. Afrin Harekatı, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın devamı olarak görülüyor. Bu operasyon ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amaçlanıyor.
Telafer’deki Türkmenler
Şehit astsubay Musa Özalkan’ın vasiyetinde bahsetmiş olduğu Telafer, Irak’ın Musul iline 60 km uzaklıktaki bir ilçe. 200 bin civarı nüfusu olan Telafer’de nüfusun yüzde 25’ini Türkmenler oluşturuyor. Telafer’in tarihsel geçmişimizde de bizim için ayrı bir önemi var. Zira Osmanlı zamanında bir karakol kurularak bölgeye yerleşimin başladığı biliniyor. Ancak yakın tarihte bölgede, Saddam’ın devrilmesinin ardından bir Araplaştırma çabası sonucu Türkmenler büyük zulüm altında kalmıştır.
Türkiye yine kenetlendi
Sınır bölgemizin güvenliği ve akabinde tüm vatan toprağının geleceği için başlatılan Afrin Harekatı, Türkiye’de hangi görüşten olursa olsun bütün vatandaşları birbirine kenetledi. Belli başlı uç görüşler haricinde, siyasi mekanizmalar, sivil toplum örgütleri, platformlar ve Türk halkı, söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Vatandaşlar, operasyonlar, şehitlerimiz ve sınırötesinde zalimlik altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz çin tek yürek oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol