Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında panel programı düzenlendi

Kırklareli İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu panel programı gerçekleştirildi. Programda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş moderatörlüğünde Prof.Dr. Abdusselam ARI, Dr. Öğretim Üyesi Feim Gashi ve Araş.Görevlisi M. Bilal Yamak’ın katılımları ile 3 farklı konu üzerine sunum yapıldı. Bunun dışında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Kırklareli İl Müftülüğünce Rektörlük Kültür Merkezi Salonunda Moderatorlüğünü İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu panel programı düzenlendi. Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, kurum amirleri, kurum personeli ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik konusunun bütün
boyutlarıyla incelenecek olması önemli
Sunuculuğunu imam-hatip Necdet Kasap'ın yaptığı program, imam-hatip Fatih Arıkapan'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Gecenin açılış konuşması Kırklareli İl Müftüsü Hüsyein Demirtaş tarafından yapıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin de programda konuşarak Mevlid-i Nebi Haftasının toplumumuz için önemini dile getirdi. Vali Osman Bilgin, hafta kapsamında gençlik konusunun bütün boyutları ile işlenecek olmasının önemli olduğundan bahsederek, gençliğin milli, insani, ahlaki değerlerle ve pozitif ilmin verilerinin birlikte değerlendirildiği bir anlayışla hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.
Paneller gerçekleştirildi
Gecenin son bölümünde moderatörlüğünü İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı panel programına geçildi.  Panel Programında Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyeleri görev aldı. İlk panelist Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdusselam Arı olurken Arı, "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik" konusunu işledi. Sonraki panelde Dr. Öğretim Üyesi Feim Gashi, "Gençlerin Allah Tasavvuru ve Peygamber Algısı" konusunu, son panelde ise Araş. Görevlisi M. Bilal Yamak "Genç olmak ve Gençlerin İletişim Dili" konusunu anlattı.
11 yaşındaki hafıza ödülü verildi
Panellerin ardından ödül töenine geçildi. Kırklareli'nin ilk küçük hafızlarından, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık sınavında başarılı olan Kırklareli İmam-Hatip Ortaokulu 6. sınıf Öğrencisi 11 yaşındaki Ubeyde Dağ isimli öğrenciye, “Hafızlık İcazet Belgesi"ni Kırklareli Valisi Osman Bilgin takdim etti. Ubeyde Dağ’ın anne-babasını sahneye davet edip teşekkür eden Vali Bilgin, ayrıca Valiliğin genç hafıza laptop hediye edeceğini belirtti.
Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Kitap Okuma Etkinliği ve Hikaye Yarışmalarında Türkiye derecesi yapan 10 öğrenciye, İl Müftülüğünce Hadislerle İslam adlı kitap ile diğer dini yayınlar hediye edildi. Program ödül töreninin sonrasında sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol