Meteoroloji’den kısa mesajla bilgilendirme

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün başlattığı projeler
Kırklareli’de de uygulanıyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü
Kırklarelili çiftçilerimizi ve diğer müdürlükleri ilgilendiren önemli bir hizmeti vermeye başlıyor
Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner müjdeyi verdi. Gerekli sözleşmeler, yer tespiti ve zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Vatandaşların ihtiyaçları yerinde karşılanacak. Çiftçinin daha rahat kararlar verebilmesi adına tahminlerde başvuracağı meteoroloji müdürlüğü, bu konuda daha net cevaplar verebilecek.

Bunun yanında yeni gelen uygulama ile Genel Müdürlüğün Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde Muhtarların numarasını alarak, bu sayede son dakika hava durumlarını kısa mesaj yöntemi ile çiftçilerimize anında ulaştırıyor. Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner yaptığı açıklamada, “ Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ilimiz de bulunan tüm Muhtarların telefon numaralarını bizden tahsis etti. Proje kapsamında alınan tel numaralarına bağlı Muhtarlıkların bünyesinde bulunan ilimizin çiftçileri, Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği hava tahminlerini anında son dakika cep telefonundan öğrenecek. Bu sayede ilimizde bulunan çiftçiler son dakika değişen hava olaylarından mağdur olmayıp anında bilgilendirilecek” dedi. Güner, İlimizde bulunan Müdürlüklerinde telefon numaraları alınarak Bölge Müdürlükleri tarafından bilgilendirdiğini vurgulayarak, “Bizde bünyemiz dâhilinde ilimizde bulunan müdürlükleri e-posta ve mesaj sistemi ile bilgilendiriyoruz. Yapılan bu sistem artık hava durumlarının anında bizzat ilgili yerlere gönderilerek daha hızlı ve kaliteli bir hizmet oluşmasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Tabi daha önce de belirttiğimiz üzere mevcut 11 otomatik meteoroloji gözlem istasyonuna 4 adet daha eklemek için çalışmalar devam ediyor. Bunlarda en hızlı şekliyle şehrimize kazandırılarak ikilemeler en z seviyeye inerek, tahminlerin olumlu sonucu yükselecek “ dedi.
“Kilit noktalarda 4 adet daha olucak”
Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü mevcut 11 otomatik meteoroloji gözlem istasyonuna 4 adet daha eklemek için hazırlanıyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada genel müdürlüğün çalışmaları doğrultusunda Kırklareli'ne dört otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 215 tane gözlem istasyonunun 4 tanesi Kırklareli il sınırları içerisinde yer alacağının altını çizen Güner, Fen Müdürlüğünce yapılan sözleşmelerle 2015 yatırımları kapsamında Babaeski, Demirköy, Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçelerine otomatik meteoroloji gözlem istasyonları kurulacağını vurgu yaptı.
Güner, bu yapılan yeni istasyonlar sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde karşılayacağını belirtti.
"Ne gibi katkıları olacak"
"Otomatik meteoroloji istasyonları; meteorolojik parametrelerdeki değişimlere duyarlı ve bu değişimlerin miktarını ölçen sensörlerden oluşmaktadır. Ayrıca, bu sensörlerin ürettiği mühendislik birimlerini (volt, amper, frekans gibi) meteorolojik bilgilere ve birimlere dönüştürmek için gerekli hesaplamaları ve çevirmeleri yapan ana işlem ünitesi, bu bilgilerin çeşitli yerlerde görüntülenmesini sağlayan görüntüleme üniteleri ile üretilen bilgi ve meteorolojik kodların ilgili merkezlere iletilmesini sağlayan haberleşme üniteleri de otomatik istasyon bünyesinde yer almaktadır. Otomatik istasyonlar, ölçülen ve hesaplanan çeşitli meteorolojik parametrelerin belirli formatlarda meteorolojik mesajlara dönüştürülmesi işlemini yaptıkları gibi, yine bu bilgilerin belirli formatlarda saklanması, grafiklere dönüştürülmesi ve yazıcılarda kaydedilmesi işlerini de yaparlar. Böylece, herhangi bir bilgi kaybı olmaksızın, meteorolojik parametrelerin sürekli olarak ve en doğru şekilde elde edilmesi sağlanmış olur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol