Meteoroloji Ani Sel ve Su Baskınlarına Karşı Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü (bugün) için Marmara Bölgesi’nde yaşanabilecek ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu. Beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların özellikle öğleden sonra Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde etkili olmasının beklendiği bildirildi. Uyarıda Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini yitirmesi beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesini gök gürültülü ve şiddetli yağışlara karşı uyardı. 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya bölgesinde şiddetli yağışların beklendiği belirtildi. Uyarıda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul'un batısında öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs 2022 Perşembe sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 
Kırklareli’nde 15 Mayıs 2022 tarihinde de aniden başlayan dolu yağışı nedeniyle ekili alanlarda zarar meydana gelmişti. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol