“Mesleki Eğitim’in hak ettiği seviyeye gelmesi için çalışıyoruz”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Kurulu Raportörü Soner Ilık, Mesleki Eğitim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nazım Pazvant, Kurul Üyeleri; Lütfi Bora, Recep Ocak, Şeref Kazcıoğlu ve Musa Beşparmak ile birlikte TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Mesleki Eğitim’in ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor”
Gerçekleştirilen ziyarette Mesleki Eğitim’in önemine vurgu yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve şahsım olarak Mesleki Eğitim’in öneminin farkındayız. Birliğimizin öncülüğünde bu alanda gerçekleştirilen çalışmaları geliştirmek adına TOBB Mesleki Eğitim Kurulu’nda Raportör olarak görev alıyor Mesleki Eğitim’in ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çaba gösteriyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” ile “81 İl’de 81 Pilot Okul Projesi” başlatıldı. Bu proje ile mesleki eğitim ve reel sektörü birbirine entegre edecek adımı attık. İl il yapılan çalışmalar ile her ilin ihtiyacına göre müfredatlar geliştirilerek, ildeki firmaların nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak. Meslek Liseleri’nin müfredatlarının oluşturulmasında ilgili kamu kurumlarımız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Mesleki öğrenim gören öğrencilerin staj olanaklarının geliştirilmesini de çok önemli görüyoruz. Okullarda aldıkları teorik ve pratik eğitimi gerçek işletme ortamında deneyimlemeleri öğrenim süreçlerinin önemli bir parçası. Bunları da arttırmamız gerekiyor. Bu konuya da yeni müfredatta ve üniversite ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda öncelik veriyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemizde mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hükümetimiz, meslek örgütlerimiz, yerel kamu kurumlarımız pek çok program yürütüyor. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu programların ilimizde uygulanması noktasında sorumluluk üstleniyoruz.” (T.Ö.Tamtürk)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol