Meslek edindirmede İŞKUR atağı devam ediyor

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu, meslek edindirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede Önadım Medya Grubu çatısı altında 197 günlük işbaşı eğitimini tamamlayan Özlem Gönültaş, İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası’nı dün gazetemiz binasında Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu’nun elinden aldı. Babalıoğullu, burada yaptığı konuşmasında “Genç bir arkadaşımızı basın camiasına kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu’nun meslek edindirme çalışmaları çerçevesinde Önadım Medya Grubu çatısı altında 197 günlük işbaşı eğitimini tamamlayan Özlem Gönültaş, sertifikasını alarak kadromuzda yer almaya hak kazandı. İşbaşı Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan Özlem Gönültaş’a gazetemiz binasında sertifikasını takdim eden Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, “Kurumumuz olarak İşbaşı Eğitim Programıyla genç bir arkadaşımızı basın camiasına kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisine çalışma hayatında başarılar diliyorum. Biz bütün işverenlerimizi de bu tür destekler için İŞKUR’a bekliyoruz. İşverenlerimizin her zaman yanındayız. “ ifadelerini kullandı.
İŞKUR; “İş tecrübesi kazanmanızı
sağlıyoruz”
İş Başı Eğitim Programları, Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.
İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır.
Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler. İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulanmaktadır.
Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanmaktadır. Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılınabilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol