Meslek Lisesi Memleket Meselesi

Son iki yıldır Mesleki Eğitim konusunda ciddi atılımlarda bulunan Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenciler kadar sürdürülebilirliğinin sağlanması ve mesleki alanlardaki güncel gelişmelerin takip edilmesinde önemli yer tutan öğretmenler için de kapsamlı projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda mesleki eğitim öğretmenlerinin yüzde 85’ine işbaşı eğitimi verilirken bu sayının 2020 sonuna kadar yüzde 100’ tamamlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada; “2020 yılı sonuna kadar meslek liselerimizde işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almamış hiçbir öğretmenimiz kalmamış olacak. Böylece mesleki ve teknik eğitimimiz daha da güçlenmiş olacak” ifadeleri kullanıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik ortaöğretimde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve mesleki alanlardaki güncel gelişmelerin takip edilmesi açısından çok önemli yerde bulunan öğretmenlere, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimleri konusunda çok ciddi projelendirme yoluna gitti.
Eğitim almış öğretmen sayısı yıl sonuna kadar 33 bin olacak
Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim alan ve atölye öğretmenlerin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alabilmesi için 2019'da başlattığı eğitim paketi kapsamında 2019'da 18 bin öğretmen eğitim aldı. Bu sayı 2018'e göre eğitim alan öğretmen sayısının 7,5 kat arttığı anlamına geliyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Ocak-Ağustos dönemindeki eğitimlerle 25 bin 26 atölye ve laboratuar dersi öğretmeninin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi tamamlanmış oldu. Böylece mesleki eğitimde; alan ve atölye öğretmenlerinin yüzde 85'i işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almış oldu. Planlamaya göre işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı yıl sonuna kadar 33 bin olacak. Bu sayı alan ve atölye öğretmenlerinin yüzde 100'ü demek oluyor.
İki yıl gibi kısa sürede önemli bir atılımı hayata geçirmiş olan Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılı sonuna kadar meslek liselerinde işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almamış hiçbir öğretmen bırakmamış olacak. Mesleki ve teknik eğitimin daha da güçlenmiş olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol