Meşe Balı Coğrafi İşaret Yolunda

Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen ilimiz Oda, Borsa ve STKlarının da desteği ile yürütülen Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Coğrafi İşaret tescili almak için dosya Türk Patent Enstitüsüne sunulmak için son imzalar atılırken, Hardaliyenin ardından Meşe Balı da Coğrafi İşarete kavuşarak ilimize katma değer sağlayacak.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde ve Trakya Kalkınma Ajansı İşbirliği ile yürütülen Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alma çalışmaları tamamlandı. Başvuru ile ilgili tüm aşamaları tamamlanan Meşe Balı Coğrafi İşaret tescili almak için dosya Türk Patent Enstitüsüne sunulmak için son imzalar atıldı.
Diğer ballar için de çalışmalara başlanacak
Kırklareli Meşe Balı Coğrafi İşaret Tescili işlemleri tamamlanmasıyla, Kırklareli’nde bal deseni içerisinde yer alan diğer ballarında coğrafi işaret tescili alma çalışmaları Tarım ve Orman Müdürlüğünce programa alındı. Şu an Kırklareli’nin resmi olarak Hardaliye ürünü Coğrafi İşaret Belgesini almış durumda. Kırklareli Beyaz Peyniri ve Kırklareli Eski Kaşar Peynirine de coğrafi işaret alınması konusunda ki faaliyetler devam ediyor. “Peynir Kenti” olarak anılan Kırklareli’nde üretilen peynirlere coğrafi işaret alınması için çok yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol