“Mescid-İ Aksa’nın onurunun korunması tüm İslam aleminin vazifesidir”

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, dünyanın sessiz kaldığı haksızlığı ele alarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çiler, Müslüman aleminin kenetlenmesi gerektiğini ifade ederek Mescid-i Aksa’ya destek verdi.

Kırklareli İl Başkanı Çiler, yaşanan olayların unutulmadığını ve halen devam eden insanlık dışı olayların gerçekleştiğini ifade ederek, “Yaşananlar insanlık dışı olaylardır. Silahların secde etmek isteyen insanların üzerinden çekilmeli” sözlerini dile getirdi.

“İslam Medeniyetinin Özü; Kardeşlik, Dayanışma ve
Birbirine Kenetlenmektir”
Barışın sembolü olan Kudüs’ün, Müslüman karakterine, tarihi dokusuna yönelik saldırılar karşısında direnmeye, ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Çiler, şunları söyledi: “Müslümanların mevcut güçsüzlüğünden, parçalanmışlığından cesaret alan İsrail yönetimi, her gün yeni bir uygulamayla, Kudüs’ün İslami karakterini tahribe yelteniyor. Her fırsatta ülkemizi eleştiri yağmuruna tutanlar, mesele Filistin olunca, Kudüs olunca, Müslümanların hakkı-hukuku olunca birden ne yazık ki sus pus kesiliyorlar.
Hiç kimse bizden artık bıkkınlık derecesinde bu ikiyüzlülüklere daha fazla sessiz kalmamızı bekleyemez. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın izzetinin, onurunun korunması sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm İslam âleminin vazifesidir, görevidir” şeklinde konuştu.
“Tüm inanç mensuplarının güvenliğini ve huzurunu arzu ediyoruz”
Müslümanların bu şekilde örnek olması ve bunu başarması gerektiğini, bu hassasiyeti tarihte koruduğu gibi bugün ve yarın da koruması gerektiğini dile getiren Başkan Çiler, İsrail’in Müslümanları rencide eden metal detektör uygulamasından geri adım atmasının, gerilimin azaltılması noktasında doğru bir adım olduğunu ve kendilerini memnun ettiğini kaydederek “Cuma namazlarına gelen Müslümanlara o kapıların kapanmasına tahammül etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki sadece Filistin’de yaşayanların geldiği bir mabet değildir Mescid-i Aksa, tüm dünya Müslümanlarının geldiği bir mabettir, bunun kapısı dünya Müslümanlarına kapatılamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in, Kudüs’le ilgili yerleşik teamüllere, hukuka ve insan haklarına saygılı davranması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail Yönetimine şunu hatırlatmakta fayda var; eğer bu dünyada barış içinde yaşamak istiyorsak-istiyorsanız, başkalarını tehdit etmek yerine kendisini ve bölgeyi ateş çemberine sokabilecek politikalardan kaçınmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol