Memur Sen, Macron’u Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı

Memur Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’u Hz. Muhammed ve Müslümanlar hakkındaki davranış ve söylemleri nedeniyle kınayan bir açıklama yaparak Macron’u tüm Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı. Karanfiler, Macron’un bu davranışları ile teröre ve kine ortak olduğunu söyledi.

Memur Sen’in Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’u kınayanbir basın açıklaması yaptı. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler,açıklamasında Macron’u Müslümanlardan özür dilemeye davet etti. Macron’un aslında Avrupa’nın bir yansıması olduğunu ifade eden Karanfiler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Fransa CumhurbaşkanıEmmanuelMacron hadsiz, provokatifdavranışları ile bir kez dahaMüslümanların nefretini kazanmıştır.Fransa’da öldürülen öğretmeni anmak içinresmi binalara mizah dergisi Charlie Hebdo’nun HazretiMuhammed’e (SAV) yönelik hakaret içeren karikatürlerinin yansıtılmasıbizleriderinden yaralamıştır. Bilinmelidir ki: İnsanlarınkutsalıyla alay etmek fikir hürriyetideğilküstahlıktır,alçaklıktır.
Avrupa’nın şımarık çocuğu Macron, bu yetmiyormuşgibi bu korkunçkarikatürleriyayınlamaktanvazgeçmeyecekleriniaçıklamıştır. İslamdüşmanlığını ranta çevirmek gibiaşağılıkbirtavırtakınanMacron, akıldanyoksun bu beyanlarıylabilmelidir ki, kendi sonunu da hazırlamaktadır.
Aslında Macron, bir görüntü…Avrupa’da birçok ülkede bir cinnet hali yaşanıyor…
Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Hemen belirtelim ki; insanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır.Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibiMacron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır.Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır.
Bu bir akıl tutulmasıdır.
Bütün insan hakları aktivisti örgütlere, kişilere, emek hareketlerine yön veren kuruluşlara, çağrımız şudur:İnsanın ve insanlığın değerlerinin önüne hiçbir şey geçmemelidir.İnsana ve insanlığın değerlerine hakaret insanlık suçudur.Aynı zamanda dünyanın huzuruna,emniyetine ve barışına saldırıdır.
Son birkaç yüzyılda bütün insanlık öğrendi ki; özgürlük Batı’da slogandır.Batı iki değerden korkmaktadır, adil dünyadan ve özgür insandan.İslam da tam da bunu vaat etmektedir.
İslamdünyasına ve sevgili Peygamberimizekarşıyapılan bu büyük saygısızlığı kabul etmiyor ve lanetliyoruz. PeygamberPeygamberimiz Hazreti Muhammed’e hiç birkimsedil uzatamaz.
Bunun yani sıra Avrupa kentlerindecamileresaldırılar, Müslümanlara yapılanötekileştirme de asla meşru değildir. Barış ortamınıdinamitlemekmanasınagelen bu çapsız tutumun, dünyayıbüyük bir felakete sürükleyeceğibilinmelidir.
Macron başta olmak üzere sorumluluk sahibikişileri kutsallarasaygılı olmaya, kişilerin ve toplumlarıninançları, yaşam tarzları ve değerleriyleuğraşmamaya çağırıyoruz.
Bu talihsiz davranışlarındandolayı Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’uMüslümanlardanözürdilemeye davet ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Allah aşkına laf ola beri gele kendimizi düzeltmediğimiz sürece Memur Senin yaptığı bu açıllamanın bir önemi var mı kimin umurunda acaba.