Meleğini aldı, Aachen'a gidiyor

Birçok ulusal gazetede görev alan gazeteci Kemal Kaçmaz'ın oğlu Yaşar Kaçmaz, Almanya Aachen'da yaşayan Melek Horzum'la sürdürdüğü nişanlılık sürecini sonlandırarak mutlu bir evliliğe "Evet" dedi. Kırklareli'ndeki evlerinde aile arasında gerçekleşen nikah töreniyle hayatını Melek Horzum ile birleştiren Yaşar Kaçmaz, Kırklareli'nde 2012 yılı içerisinde evlenen 362'nci çift oldu.

Düğün öncesi kıyılan nikâhta gelinin şahitliğini Çetin Kaya, damadın şahitliğini ise Pınar Şallı yaptı. Karşılıklı imzaların atılmasının ardından gelinin erken davranarak uzun yıllardır süregelen ayak basma geleneğindeki zaferi elde eden taraf olması gülüşmelere neden oldu. Nikâh memuru Yalçın Balcı'nın "Yuvayı dişi kuş yapar" diyerek geline teslim ettiği evlilik cüzdanının verilmesinin ardından gelin ve damat önce anne ve babalarının daha sonra da gelen davetlilerin ellerini öperek tebriklerini kabul etti.
Damadın gelin için hazırlamış olduğu havai fişek gösterisinin yer aldığı sürpriz ile gece son buldu. Ertesi gün Kırklareli Yakamoz Düğün Salonu'nda düzenlenen düğünle mutluluklarını tüm sevdikleriyle paylaşan Kaçmaz ve Horzum aileleri, gelen davetlileri kapıda tek tek karşılayarak yakından ilgi gösterdi. Kapının girişindeki Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Lider Sürücü Kursu, Buket Çiçekçilik, Bilgiç Hotel sahibi Sedat - Fatma Bilgiç ve Çelik İnşaat Şirketler Grubu imzalı çelenklerde geceye ayrı bir renk kattı. Davetlilerin salonu doldurmaya başlaması ile birlikte tüm gözler gelin ve damadı aramaya başladığı anda Kutsi'nin seslendirdiği "Melek" şarkısı eşliğinde piste inen gelin ve damat, davetlileri selamlamasının ardından ilk dansa durduklarındaki mutlulukları gözlerden kaçmadı. Gelin ve damadın 20'ye yakın arkadaş ve aileleri bir ellerinde beyaz gül, diğer ellerinde yaktıkları maytaplar ile renklendirdikleri dans şöleninde maytapların bitmesinin ardından ellerindeki gülleri gelin ve damadın başlarından aşağıya dökmeleri görülmeye değer bir görsel şova dönüştü.
Dansın sona ermesiyle birlikte pasta kesimine geçildi. Gelin ve damadın birbirlerine kendi elleri ile yedirdikleri pasta ve içeceğin ardından davetlilere pasta ve içecek ikramında bulunuldu. Daha sonra takı törenine geçildi.
Takı töreni gerçekleşirken düğüne katılım gösteremeyen davetlilerin telgrafları okundu. MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekili M.Siyam Kesimoğlu, Osmaniye PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, İş adamı Bayram Buran gönderdikleri telgraflarla ailelerin sevincine ortak oldular. Takı töreninin ardından ikinci danslarını gerçekleştiren gelin ve damat, dansın ardından davetlilerle birlikte oyun havaları ile doyasıya eğlenmeye başladılar. Uzun bir eğlencenin ardından geline kına yakılmaya geçildi. Kınanın yakılmasının ardından damadın kucaklayarak kaçırdığı gelin ile yeniden piste dönmesiyle birlikte eğlence kaldığı yerden hız kesmeden devam etti.
Gelinin kız kardeşi ile eşinin evlilik yıldönümleri ve yeğeninin doğum gününün de aynı geceye rastlaması sebebiyle önceden hazırlanan pastanın piste girmesi ile davetliler arasında büyük bir sürpriz şoku yaşanırken, sürpriz yapılan çift arasında da duygu dolu anlar yaşandı. Sürprizlerle dolu düğünde doyasıya eğlenen aileler ve davetliler, eğlencenin tadına varmış bir şekilde geceye veda ederken, mutluluk dolu bir düğünde sona ermiş oldu. Düğün sonrasında duygularını paylaştığımız gelin ve damat şunları söyledi; "Bizleri bu mutlu günümüzde gerek çelenk ve çiçek göndererek, gerek telefon ederek, gerekse de çektikleri telgraflar ile yalnız bırakmayan, ayrıca bizimle birlikte salonda mutluluğumuza ortak olan tüm sevdiklerimiz ve dostlarımıza tek tek teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Darısı tüm bekarların başına inşallah".  Bundan böyle yaşamını Almanya Aachen'da sürdürecek olan Yaşar ve Melek Kaçmaz çiftine bir ömür boyu mutluluklar diler, bir yastıkta kocamalarını arzu ederiz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol