Mekanize Piyade ve Köprücü Taburu’ndan tatbikat

55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve 5’inci Kolordu İstihkâm Alayı Köprücü Tabur Komutanlığı gerçekleştirdiği tatbikatla personel ve araçlarının suda ilerleme ve durgun su üzerine kurulan köprülerle karşı kıyıya geçiş kabiliyetini test etti. Sağanak yağışın etkisi ile bir yandan doğa şartları, bir yandan senaryo gereği girilen çatışmaya rağmen Mehmetçik, verilen görevi başarı ile icra etti. 

Kırklareli’de konuşlu 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve 5’inci Kolordu İstihkâm Alayı Köprücü Tabur Komutanlığı’na bağlı birlikler 13-15 Şubat 2018 tarihleri arasında Orgeneral Muhittin Önür Kışlası Köprücülük Eğitim Göletleri bölgesinde “Durgun Sulardan Geçiş” tatbikatı gerçekleştirdi.
197 personel ve 61 aracın katıldığı "Durgun Sulardan Geçiş" tatbikatında suyun iki yakası bu iş için özel olarak geliştirilmiş araçlarla bir araya getirildi.
Kırklareli 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve 5’inci Kolordu İstihkâm Alayı Köprücü Tabur Komutanlığı’na bağlı birlikler "Durgun Sulardan Geçiş" tatbikatı yaptı. Köprücü Taburunda bulunan Tümgeneral Muhittin Önür Göleti'nde gerçekleştirilen tatbikatta zırhlı araçlar ve askeri kamyonların suda ilerleme kabiliyeti ve kurulan özel köprülerle suyun karşı kıyışa geçme tatbikatı yaptı.
Tatbikat göletin karşısında bulunan alana askerlerin botlarla karşı kıyıya geçerek kıyı emniyetini alması ile başladı. Öncü ekibin yerini alarak kıyı emniyetini sağlamasının ardından sisleme yapılarak hücum botlarla gelen destek birlikleri kamufle edildi. Karşı güçlerle çıkan çatışmanın ardından zırhlı araçlar ve zırhlı personel taşıyıcıları göletten yüzerek karşı kıyıya ulaştı.
Daha sonra SAMUR olarak adlandırılan Seyyar Yüzücü Hücum Köprü ve katlanabilir yüzücü köprü ile su üzerinde karşı kıyıya kadar köprü kuruldu. Kurulan köprünün üzerinden tanklar ve lastik tekerlekli askeri araçların karşı kıyıya geçişi sağlandı. Toplamda 200’e yakın personel ve 60 kadar aracın katılımı ile gerçekleşen tatbikatta 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ile 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun da katılarak takip etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol