Mehmetçiğe son veda

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından kurulan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit olan Gazi Uzman Çavuş Anıl Yalap, memleketi Kırklareli'nin Kofçaz İlçesinde törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı.
Gece geç saatlerde Kırklareli Devlet Hastanesi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, buradan sabah saatlerinde ailesinin yaşadığı Kofçaz İlçesi Tastepe köyüne getirildi. Baba ocağında alınan helalliğin ardından Kofçaz merkez Camiine getirilen şehit cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Tastepe Köyü’ndeki mezarlıkta defnedildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde kurulan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gece getirildiği Kırklareli Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınarak babası Elmas ve annesi Kıymet Yalap ile kardeşleri Kemal ve Nuri Yalap’ın evine getirilen Anıl Yalap, alınan helalliğin ardından Kofçaz Merkez Camii’ne getirildi.
Binlerce vatandaşın akın ettiği Kofçaz’da vatandaşların arasından cenaze arabasında camii avlusuna getirilen cenaze burada cenaze mangası tarafından omuzlara alınarak musalla taşına konuldu.
Buradaki cenaze namazına, şehidin yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Cihannüma Derneği Başkanı Hikmet Yıldırım, CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi ve vatandaşlar katıldı.
Burada Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve protokol üyeleri baba Elmas Yalap ve anne Kıymet Yalap7a taziyelerini sundu. Baba ve Anne zaman zaman gözyaşlarına boğulup Türk Bayrağına sarılı tabuta sarıldı, öptü.
Şehidin cenazesini Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş kıldırdı. Demirtaş, burada bir konuşma yaparak şehidin daha önce gazi olduğunu anımsattı, onun tam bir Mehmetçik olduğunu söyledi. Anıl Yalap’ın gazi olduktan sonra bir konuşmasında yakınlarına geri dönmesi gerektiğini orada şehit olan arkadaşlarına karşı kendini hainlik etmiş gibi hissettiğini söylediğini anlattı. Demirtaş ayrıca şehidin ikinci kez göreve giderken kız arkadaşından da geride dul ve yetim bırakmamak için ayrıldığını söyledi.
Kılınan cenaze namazının ardından, tekrar cenaze arabasına konulan şehidin naaşı, buradan bando ve askeri kortej eşliğinde Kofçaz Merkez’de bir süre tören yürüyüşüyle taşındı. Daha sonra doğduğu Tastepe Köyü’ne götürülerek toprağa verildi...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. haberinizde akp ve chp başkanlarını saymışsınız da mhp den katılanları niye yazmadınız il ve tüm ilçe başkanları oradaydı

  2. kofçazlı haklı 10 Nisan 2018 Salı 14:05:44

    Burası kim katılmış kim katılmamış sayma yeri değil. Vatanını seven şehidine sahip çıkan herkes ünvanına bakılmaksızın katılabilir. Ama eğer sayma gereği duymuşsanız da neden hep chp ve ak partililer varmış gibi gösterdiniz. Mhp İyi partiden temsilciler yok muyd ? Onlara haksızlık yapmayın o halde ?