Mehmet Kızılay Türk Eğitim-Sen Başkanlık görevine seçildi

Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi 6.Olağan Genel Kurulu 12 Kasım 2017 tarihinde yapıldı. Kırklareli Öğretmenler Evi’nde düzenlenen genel kurulda, Mehmet Kızılay 4 yıl süreyle Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi Başkanlığına getirildi.
Kırklareli Türk Eğitim-Sen Şubesi 6.Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü Kırklareli Öğretmenler Evi’nde gerçekleştirildi. Saat 11.00’da başlayan genel kurula Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi Başkanı Mehmet Kızılay, Türk Sağlık-Sen Kırklareli Şube Başkanı Yüksel Kahyaoğlu, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Başkanı Mustafa Küçükmotor, TÜRKAV Kırklareli İl başkanı Yrd. Doç. Dr. Burhan Coşkun ve çok sayıda sendikalı katıldı.

Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul, Divan Başkanı ve üyelerinin seçilmesi ile devam etti. Ardından geçilen dönemin faaliyet raporu incelenip onaylandı. İncelenen rapor ardından seçime geçildi.
Kızılay, Bir Dönem Daha Türk Eğitim-Sen Başkanı
Seçimlere tek aday olarak giren ve halen Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi Başkanlığını yürüten Mehmet Kızılay, bir dönem daha başkalığa seçildi. Seçim ardından açıklamalarda bulunan Kızılay şunları söyledi;
“Değerli Delegasyon, Değerli Misafirler, Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubesinin 6.Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz der, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
İlkeli ve onurlu duruşun adresi, hak arama mücadelesinin cesur sesi, eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi her durum ve koşulda, her zaman ve mekanda sadece doğruları söyleyen milli sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şubemizin, Genel Merkezimizin ve yurt sathındaki şubelerimizin mücadelesine bir harç da biz koyacağız.
Türk Eğitim-Sen bir sendikanın adı değildir. Türk Eğitim-Sen bir sevdadır, bu sevda vatandır, bayraktır, tek dildir, üniter yapıdır. Düşenin elinden tutan Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyen, güçlünün değil haklının yanında olan bir sevdadır.
Bu mücadelemizde; bizlere destek olan, emeği geçen, tüm dostlarımızdan Allah razı olsun.
İnanmış insanlar bizimledir, doğru insanlar bizimledir, makam ve mevki beklemeyen cesur yürekliler bizimledir.
Kul hakkı yiyen, kariyeri ve liyakatı yok sayan bir zihniyetle mücadele ettik. Bizler kutlu vatan, millet ve bayrak davamızda haksızlık karşısında sıra dağlar gibi durduğumuz için başarılı olacağız. Onlar sanıyor ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarih azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından Kurtulamayacaklar.
İstersek bir kişi kalalım, Allah var, kaygı yok. Gönül huzuru içinde, haklı mücadelesinin neferi olan, talancıya, makam ve mevkiye eyvallah etmeyen, korkudan muaf, nefislerini yürekleriyle ezen devleri, saygıyla selamlıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Sizinle yürümekten şeref duyuyorum.
Sizden aldığımız güçle, şimdiye kadar yaptığımız hak mücadelesini bundan sonra yılmadan, eğilmeden, bükülmeden daha etkili bir şekilde sürdüreceğiz.
Bu vesile ile yapmış olduğumuz Genel Kurulumuzun Sendikamıza, Konfederasyonumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini yönetim kurulum adına temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” Diye konuştu.
Seçimlere tek aday olarak katılan Mehmet Kızılay’ın Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri listesi şu şekilde;
Yönetim Kurulu Asil: Mehmet Kızılay, Enver Erden, Engin Doğan, Recep Güder, Savaş Türkoğlu, Taner Turan, Orhan Kılıç
Yönetim Kurulu Yedek: Nejat Büyükyakalı, Hamdi Abanoz, Zafer Topuz, Zeki Özocak, Caner Ünal, Serter Işıklar, Emrah Yeniceli
Denetleme Kurulu Asil: Ufuk Kenar, İbrahim Sert, Aydın Bilgin, Mehmet Altuntaş, İsmail Apaydın
Denetleme Kurulu Yedek: Meral Kılıç, Abdurrahman Alptekin Baştürk, Sinan Çiflik, Serap Gümüşoğlu, Tuncay Ayyıldız
Disiplin Kurulu Asil: Zekeriya Şimşek, Ercan Yavuz, Özer Cirit, Ahmet Soner Ünlüler, Serkan Karakaya
Disiplin Kurulu Yedek: Arif Yonak, Ercan Yurdagül, Günay Kurban, Yavuz Karademir, Metin Zelan
Genel Kurul Üst Kurul Delegesi: Recep Güder

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol