Mehmet Akif hiç böyle anlatılmamıştı

Kırklareli Üniversitesi Akil Gençlik Kulübü tarafından organize edilen "Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabilmek" konulu konferans 24 Aralık Pazartesi saat 20.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitimci-Yazar Fatih Akbaba’nın konuk olduğu etkinlikte Mehmet Akif Ersoy alışılmışın dışında bir sunum ve anlatımla Kırklarelililere anlatıldı. Vatandaşlar konferans ve etkinlikten oldukça memnun ayrıldı.

"Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabilmek" konulu konferansa Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Yöneticileri, kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Selamlama konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Mehmet Akif Ersoy’un çok vatanperver bir insan aynı zamanda çok iyi bir Müslüman olduğundan bahsetti. Mehmet Akif’in Türkiye’nin geleceğine çok önemli bir not düşmüş insan olduğunu kaydeden Minsolmaz, karakter, asalet ve duruşu ile örnek bir kişilik olarak saygı duyulduğunu ifade etti.
“Bu topraklarda yaşamanın
bir bedeli var”
İstiklal Marşı’nı hayata geçiren büyük şair Mehmet Akif’i anlamanın bu günlerde çok önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Minsolmaz, verilen mücadelenin büyüklüğünden dolayı marşının da bu denli büyük olduğunu söyledi. “Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var” diyen Minsolmaz, Türkiye’nin en güzel coğrafyasında bulunduğumuzu sözlerine ekledi. Anadolu Selçuklu’dan bu yana devletlermizin toprağın üstündeki insanı, toprağın altındaki petrolden değerli gördüğünü belirten Minsolmaz, Türkiye’nin nüfusuna oranla dünyada en çok insani yardım yapan ülke olduğunu söyledi. Etkinliği organize eden Kırklareli Üniversitesi Akil Gençlik Kulübü’ne anlamlı dönemlerde anlamlı etkinlikler yaptıkları için teşekkür etti.
“Anadolu topraklarına
girilmesiyle Türk milletinin
varoluş mücadelesi hızlandı”
Milletvekili Minsolmaz’ın sonrasında konuşmasını yapmak üzere Vali Osman Bilgin kürsüye geldi. Vali Bilgin, Sultan Alparslan'ın 1071'de Anadolu topraklarına girmesiyle Türk milletinin varoluş mücadelesinin hızlandığını belirterek, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal mücadelesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istikbal mücadelesiyle devam ettiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası ve Çanakkale Şehitlerine şiiri okundu. Şiirlerin ardından Eğitimci-Yazar Fatih Akbaba sahneye gelerek "Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabilmek" konulu konferansı verdi. Farklı anlatımı ve üslubu ile izleyenleri kendine hayran bırakan Akbaba, Mehmet Akif’in bilinmeyenlerini izleyenlerle paylaştı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol