Meclis’ten Trump’a tepki

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul eden kararını Kırklareli İl Genel Meclisi de kınadı. Grup Başkanları yaptıkları açıklamalarla ABD’nin hukuksuz ve sorumsuz davrandığı vurgulandı.

Kırklareli İl Genel Meclisi, Aralık ayının 4’ncü birleşimini yaptı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanı Safet Üresin, ABD’nin Kudüs kararını kınayan bir açıklama yaptı. 

ABD Başkanı Trump’ın kararını kabul edilemez bulduklarını ve Meclis olarak ortak karar alarak kınadıklarını açıklayan Üresin, kınama kararının ortak alınmasından ötürü de Meclis üyelerine teşekkür etti.
Üresin, konuşmasının ardından grup başkanlarına söz vererek Kudüs kararı hakkındaki görüşlerini aldı. İlk olarak söz verilen AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, “Trump’un yapmış olduğu bu sorumsuz ve hukuksuz açıklamayı kınıyoruz. Kudüs bizimdir” derken ardından CHP Grubu adına konuşan Grup Başkan Yardımcısı Cavit Çağlayan, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesini kınıyoruz. Bu açıklama Ortadoğu’da bütün dengeleri bozacak ve kaos yaratacak bir karardır. Şiddetle kınıyoruz” dedi.
MHP Grup Başkanı İbrahim Akten de; “Amerikan Devlet Başkanı Trump’ın almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyoruz. Ortadoğu’da saatli bir bombanın pimini ateşlemiş görünüyor. Önümüzdeki zaman içerisinde bu açıklama bölgemizde ve dünyada büyük tehlikeler yaratacaktır. Kınıyoruz” diye konuştu.
Gündem maddelerine geçildi
Trump’ın kararını kınayan açıklamaların ardından Meclis, gündem maddelerini görüşmeye geçti. Gündemin 2’nci maddesinde Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Mütevelli Heyeti’ne 2018 yılında görev alacak 3 hayırsever vatandaşın seçilmesi görüşüldü. CHP Grubu Halil Kayganacı, İbrahim Küçük ve Yalçın Canseven adını önerirken, öneri 11 kabul 9 çekimser oy ile kabul edildi. Öneriye AK Parti ve MHP Grubu üyeleri çekimser oy verdi.
Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine 3 hayırsever vatandaşın seçimi ise gündemin 3’ncü maddesi olarak görüşüldü. Yine CHP Grubunun önerdiği Naziha Pekcan, Hasan Orta ve Arif Akdoğan yapılan oylamada 11 kabul 10 çekimser oy ile seçildi. Gündemin 4’ncü maddesinde görüşülmesi gereken Karakoç Köyü’nde sosyal tesis amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve Yurt Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, raporun hazır olmaması nedeniyle bir sonraki aya bırakıldı.
Gündemin 5’nci maddesindeki Kırklareli 2017 yılı envanter çalışmaları kapsamında köy içi yolların birinci derece, ikinci derece ve köy içi yollar ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartlarının güncellenmesi teklifi İdareden geldiği şekli ile kabul edildi. Bu maddenin ardından oturum 8 Aralık 2017 saat 10.30’da toplanmak üzere sonlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol