Mecliste Trakya rüzgarı

Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Seçim İşlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Aslen Edirne Keşanlı olan, liseyi Tekirdağ’da okuyan Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından, Seçim İşlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi.

Mehmet Tolga Akalın’ın Genel Başkan yardımcısı olması ile birlikte, AK Parti ve CHP’den sonra mecliste grubu bulunan İYİ Parti’nin de ikinci adamı bir Trakyalı oldu.
İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mehmet Tolga Akalın’ı Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirmesini kutladı.
Akalın’ın genel başkan yardımcılığı görevine gerilmesi Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde sevinçle karşılandığını kaydeden İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Hilmi Hersek, “Edirneli hemşerimiz Mehmet Tolga Akalın’ın Trakya’yı temsilen 50 kişilik Genel İdare Kurulu’na seçilen daha sonra da Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi bizleri fazlasıyla sevindirmiştir. Bizleri sevindirdiği gibi partimize Trakya’da gönül veren İYİ yürekli insanlarımızı da sevindirmiştir” dedi.
İlk seçimlerde Trakya’nın 3 ilden de vekil çıkartacağını kaydeden Hersek, “2 Milletvekili ile Trakya’yı mecliste temsil ediyoruz. Bu sayı önümüzdeki ilk seçimde katlanarak artacak. İnşallah 3 ilden de milletvekillerimiz olacak. Trakya’yı İYİ Partili belediyelerle tanıştıracağız. Meral Akşener Trakya’yı çok seviyor ve bizlere çok güveniyor. Cesur Yürekli Genel Başkanımızın bu güvenini boşa çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.
Akalın, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi Genelbaşkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın ardından Mecliste grubu bulunan İYİ Parti’nin genelbaşkan yardımcılığı konumuna yükselerek bu alanda üçüncü Trakyalı oldu.
(İYİ Parti)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol