Meclis’te “Tahsis” tartışması

Kırklareli İl Genel Meclisi, dünkü oturumunda Ahmetbey Beldesindeki arsanın henüz talebi
olmayan Ahmetbey Belediyesine tahsisi ile Kavaklı Kocabağ mevkiinde 1, Karadere Köyü Karakaçan mevkiinde 2 tarla vasıflı taşınmazın satışını görüştü. Henüz talep olmamasına rağmen arsanın Ahmetbey Beldesine tahsis edilmesine ilişkin rapordaki görüşe karşı çıkan AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, CHP Grubunu “yangından mal kaçırır gibi iş yapmakla” suçladı. Sağlam, söz konusu taşınmazlarla ilgili hazırlanan raporda komisyon üyelerinin de imzasının bulunmadığını belirterek maddenin oylanmasına karşı çıktı.

Kırklareli İl Genel Meclisi, Kasım ayının 12. Birleşimini 16 Kasım 2017 Perşembe günü yaptı. Saat 10.30’da toplanan Meclis Safet Üresin başkanlığında gündemdeki maddelerini görüştü.  Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından Meclis, gündemin 2’nci maddesinde Pınarhisar ve Pehlivanköy ilçeleri Köylere Hizmet Götürme Birliği Tüzüğü’nün amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ödenek aktarılması teklifinin bütçe de görüşülmesine oy birliği ile karar verdi. 

Gündemin 3’üncü maddesine gelindiğinde CHP Grup Başkanı Bora Terzi, bir önerge vererek gündeme yeni bir maddenin eklenmesini önerdi. Yapılan oylama ile birleşim önerilen yeni maddenin görüşülmesi ile devam etti. Yeni maddeye ilişkin hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu Üye Gürcan Kırım okudu. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nda Kırklareli İl Özel İdaresi’ne ait Kırklareli Merkez’e bağlı Kavaklı Beldesi Kocabağlık mevkiinde bulunan 9548 parselde kayıtlı 973,21 metrekare yüzölçümlü Karadere Köyü Karakaçanlar mevkiinde bulunan 101 ada 167 parselde kayıtlı 12231,33 metrekare, 101 ada 168parsele kayıtlı 7467, 71 metrekare yözülçümlü tarla vasıflı taşınmazlar ile Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey beldesi 6886 parsele kayıtlı 962 metrekare yüzölçümündeki arsa vasıflı taşınmazların satışı yönündeki İdare teklifi hakkındaki görüşlerini aktardı.
Kırım, “Kırklareli İl Özel İdaresi’ne ait Kırklareli Merkez’e bağlı Kavaklı Beldesi Kocabağlık mevkiinde bulunan 9548 parselde kayıtlı 973,21 metrekare yüzölçümlü Karadere Köyü Karakaçanlar mevkiinde bulunan 101 ada 167 parselde kayıtlı 12231,33 metrekare, 101 ada 168parsele kayıtlı 7467, 71 metrekare yözülçümlü tarla vasıflı taşınmazlar ile Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey beldesi 6886 parsele kayıtlı 962 metrekare yüzölçümündeki arsa vasıflı taşınmazların satışı yönündeki İdare teklifi incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen konuya ilişkin olarak Kırklareli İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden ilgili bilgi ve belgeler alınmış, daire yetkililerinden sözlü açıklamalar dinlenmiştir.
Belirtilen taşınmazların boş ve atıl durumda olduğu ve bu taşınmazlardan mevcut haliyle istifade edilemediği görüldüğünden Komisyonumuz Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey beldesindeki arsa vasıflı taşınmazın 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda açık spor tesis alanı olarak ayrılmış olması nedeniyle bu taşınmazın açıkspor tesisi yapılmak amacıyla Ahmetbey Belediyesi’ne tahsisine, satılması teklif edilen diğer taşınmazların ise İl Özel İdaresi yatırımlarında kullanılmak üzere satılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır” dedi.
“Tahsis kelimesini çıkartın”
Bu sırada bir madde içerisinde birkaç maddenin görüşülüyor olması ve talep olmadığı halde doğrudan tahsis yapıldığını söyleyen AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, rapordaki “tahsis” kelimesinin çıkartılması durumunda raporu oybirliği ile kabul edeceklerini söyledi.
Sağlam, “Tahsis kelimesini çıkartın. Tahsis var mı? O kelimeyi kaldırın oy birliği ile kabul edelim” derken CHP Grup Başkanı Bora Terzi, “Biz şu an tahsisine karar vermiyoruz. Tahsis edilmesinin uygun olacağı belirtiliyor. Tahsis edilmiştir demiyor” diye yanıt verdi.
CHP Grubundan Cavit Çağlayan henüz talep olmadığını belirtirken Nihat Sağlam, “Tahsis kelimesini kaldırın kabul edelim. Tahsis var orada. O kelimeyi kaldırın Özel İdaresi’ne kalsın. Kaldırıp oylayalım” dedi.
Bunun üzerine yeniden söz alan Bora Terzi, “Ahmetbey halkı oraya gidip yararlanmasın mı? Biz burada bu taşınmazın satışının uygun olmayacağına karar veriyoruz. Tahsis kararı vermiyoruz” diye konuştu.
Karşılıklı sözlü tartışmaya dönüşen görüşme şöyle devam etti;
Nihat Sağlam;
“Emlak Müdürü gelip bilgi versin. Hiçbir konuda bilgimiz yok. Siz burada yangından mal kaçırır gibi rapor okuyorsunuz. Tahsisi çıkarın satılmasın. Bence tahsis kararı veriyorsunuz. Yarın görüşelim bunu. “
MHP Grup Başkanı İbrahim Akten;
“Tahsis talebinde bulunan yok ama sonradan geleceği kesin. Biz şimdi vereceğimiz kararla bunun tahsisine karar verirsek yanlış olur. Aciliyeti yoksa yarına kalsın.”
Raporda komisyon üyelerinin
imzası yok
Meclis Başkanı Safet Üresin ;
“Ben grup başkanlarının önerilerini oylamaktan yanayım.”
Nihat Sağlam;
“Bir kere sen bütçe komisyonundaki üyelerle görüşmeden rapor hazırlıyorsun. Var mı böyle bir şey? Önce kendi komisyonunla bir görüş. Oylanmasın yarın görüşülsün. Raporda Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri’nin imzası yok. Neyi oylayacaksınız?”
Sağlam’ın raporun imzasız olduğunu belirtmesi ve oylanmaması yönündeki ısrarı üzerine Meclis Başkanı Üresin, söz konusu maddenin bir sonraki gün karar bağlanmasını oya sundu. Meclis oy birliği ile kabul etti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol