Meclis üyesi Tuzcu’dan AFAD tepkisi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı 7’nci birleşimi dün gerçekleştirildi. Saat 11.00’de Aydın Karakoç Başkanlığında toplanan Meclis, gündem maddelerine geçmeden önce Kırklareli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Muhsin Özer’e söz verdi. Özer, kurumu hakkında yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özer özellikle gerçekleşen sınır ötesi proje çerçevesinde kuruma 600 bin Euro’luk araç-malzeme kazandırıldığını belirterek, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Ayrıca kurum olarak periyodik olarak bir tema belirlendiğini bu temalar çerçevesinde eğitim çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında afet çantasının öneminden de bahseden Muhsin Özer, her ne kadar ilimiz 4. derece deprem riskinde yer alsa da, afet riski en az illerden biri de olsa, bu durum bölgemizde deprem veya başka bir afet olmayacağı anlamına gelmediğini hatırlattı. İstanbul’da 7 üzeri bir depremden, bölgemizin de etkileneceğini ifade eden Özer, içerisinde el fenerinden, ilacına, çocuklarımızı motive edecek bir oyuncaktan, konserve yiyeceklere kadar tam teçhizatlı bir afet çantasının evimizde mutlaka bulunması gerektiğini kaydetti. Kırklareli’nde 89 seçili yerde toplanma alanı bulunduğunu bunun 22 tanesinin merkezde bulunduğunu söyleyen Özer, vatandaşların e-devlet web sitesinden en yakın toplanma alanlarını öğrenebileceklerini dile getirdi. 3 tane Geçici Barınma Merkezimizin de hazır durumda olduğunu ifade eden Muhsin Özer, konuşmasının sonunda, deprem sigortasının önemini hatırlattı ve ilimizde 102 AFAD gönüllüsünün olduğunu belirterek, herkesi AFAD gönüllüsü olmaya davet etti.
Kırklareli İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Tuzcu AFAD Müdürü Muhsin Özer’in konuşması esnasında, Ekim ayında ilimizde yaşanan aşırı yağışlar sebebiyle köylerimizde pek çok mağduriyetin yaşandığını, vatandaşların su depolarının yandığını, elektrik ve su konusunda büyük sıkıntıların oluştuğunu, bu konuda AFAD’ın ne gibi çalışmaları olduğunu sordu.
AFAD Müdürü Özer, yaşananların bir afet olmadığını, afet olması için gereken kriterleri taşımadığını, dolayısıyla yetkisi dışında olaylara müdahale edemeyeceklerini söylemesinin ardından Meclis üyesi Tuzcu, Kırklareli’nin belirtilenin aksine bir afet bölgesi olduğunu, bu yaşananların bir afet olduğunu, mağdur köylülerin zararını AFAD’ın mı karşılayacağını sorarak, tepkisini dile getirdi.
Kırklareli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Muhsin Özer’in sunumunun ardından meclis olağan gündemine geçildi. Sadece tek bir gündem maddesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi, bugün 8’nci birleşimini saat 11.00’de yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol