Meclis üyeleri Halkın menfaati mi, yoksa kendi isteklerini mi gözetecek?

İl Genel Meclisi bugün kamuoyunda çeşitli tartışmalara konu olan İspanya gezisi planını bir kez daha görüşecek. Dört defadır Valilik makamınca geri gönderilen karar ile ilgili nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. Atık Çamur Yönetimi Tesisi’ni incelemek amacıyla İspanya’ya gitmek isteyen meclis üyeleri için halkın menfaati mi, yoksa gezi isteği mi ağır basacak bilinmiyor. Bunun yanı sıra benzer tesisin Antalya’da da olması, rotanın değiştirilme ihtimalini de ortaya çıkarıyor. Meclis bugün ayrıca İl Özel İdare İşhanı’nın satışıyla ilgili komisyon kararını da görüşecek. Özel sektörün 30 milyon TL değer biçtiği bina ile ilgili nasıl bir karar alınacağı merakla bekleniyor.

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının son gününde Pazartesi gününden aktardığı önemli maddeleri görüşecek. Bunlardan birisi meclis üyelerinin tamamının Atık Çamur Yönetimi Tesisi inceleme gezisi için İspanya’ya gezi düzenleme kararı. 2017 yılında bu karar 3 defa dönemin valisi tarafından geri gönderilince madde gündemden düşürülmüştü. Bu yıl Eylül ayı toplantılarında yeniden gündeme gelen madde oy birliği ile kabul edilmiş, 23-30 Eylül tarihleri arasında İspanya gezisinin yapılmasına karar verilmiş, ancak karar Valilik makamınca yine geri gönderilince maddenin Ekim ayında yeniden görüşülmesine karar verilmişti. Ekim ayı toplantılarının birinci gününde bu maddeyle beraber toplam 5 maddenin son toplantıda görüşülmesi teklif edilmiş ve bu teklik uygun bulunmuştu.
Aynı tesis Antalya’da da var
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 2007-2008 yıllarında tamamı özkaynaklarla yapılan Arıtma Çamuru Termal Kurutma ve Kojenerasyon Tesisi Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Edinilen bilgilere göre Asat Arıtma Çamuru Termal Kurutma ve Kojenerasyon Tesisi’nin benzerleri; Lieida-İspanya, Strasbourg and Dijon - Fransa, Karlstadt ve Bernburg – Almanya ile Türkiye’de bir ilk olarak Antalya şehrinde yer alıyor.
Özel İdare İşhanı
satılacak mı?
İl Genel Meclisi, İstiklal Caddesi’nde yer alan Özel İdare İşhanı’nın da satılma konusunu geçtiğimiz ay gündeme getirmiş ve konuyla ilgili olarak komisyonun bir çalışma yapmasına karar verilmişti. Komisyonun yapının mali değeri ile ilgili görüşlerini de bugünkü toplantıda sunması bekleniyor. İşhanının özel sektörce bugünkü değeri 30 milyon TL olarak dile getiriliyor. Meclisin ne kadar bedel belirleyeceği ve satıp satmayacağı konusunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol