Meclis pasta keserek veda etti

Kırklareli Belediye Meclisi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi mevcut üyeleri ile son kez toplandı. Belediye Başkan Vekili Adem Sevim Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’ne izinli olan Belediye Başkanı da katılarak Meclis sıralarında oturdu. Grup Başkanlarının veda konuşmalarına sahne olan toplantıda veda pastası da kesildi. Son kez birlikte objektiflere poz verildi. Gündem konularının çoğunluğu yeni geldiği için ilgili komisyonlara sevk edilirken daha önce gelenlerinde detaylı incelenmek üzere komisyonlarda kalmasına karar verildi. 

Kırklareli Belediye Meclisi,31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi son kez toplandı. 5 Mart 2019 Salı günü saat 14.30’da Belediye Başkan Vekili Adem Sevim Başkanlığında toplanan Meclis’te 9 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya Belediye Meclis Üyesi Elmas Büyükdere mazeretli olduğu için katılamadı. Gündem maddelerine geçilmeden önce ise veda konuşmaları yapıldı. İzinli olan Belediye Başkanı’nın da katılarak Meclis kürsüsünde yerini aldığı toplantıda ilk konuşmayı Belediye Başkanı yaparak şunları söyledi; “5 yıldan buyana hep beraber olduk. Bugün son kapanış toplantımızı yapıyoruz. İyisi, kötüsü, yanlış ve doğrusuyla bir 5 yılı geride bıraktık. 5 yıl önce burada yaptığım konuşmayı hatırlıyorum. Bu koltuklar hiç boş kalmaz. Bizler oluruz bizlerden sonra gelenler olur. Önemli olan diyalog kapısını her zaman açık tutmak. Kavga etmek kolaydır ama önemli olan barışı kurmak, geleceğe taşımak. Seçim zamanı bizler hasımdık şimdi hısım olduk. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde tek olan doğruya birlikte ulaşalım. Herkes kendi siyasi penceresinden baktı bu 5 yılda. Sizden ricam Kırklareli söz konusu olduğunda lütfen oy birliği ile karar alalım demiştik ve bunu özenle koruduk. Onun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Farklı görüşlerimiz olabilir ama Kırklareli siyasetine de bir düzeyin gelmesi konusunda hepinizin bir katkı yaptığına inanıyorum. Çünkü anlaşamadığımız noktalarda tartıştık, eleştirdik, irademiz doğrultusunda oy kullandık ama bu koltuklardan kalktıktan sonra yolda karşılaştığımız da Allah’ın selamını birbirimize verecek diyalog kapılarını her zaman açık bıraktık. Ne yaptıysak Kırklareli Belediyesi olarak birlikte başardık. Eğer eksik kalan bir şey varsa yada yanlış yapılan bir şey varsa oda benim eksikliğim olsun. Bizim 5 yılımız Kırklareli halkına getirdiğimiz güzel hizmetlerle anılacak. Kapalı Pazar Yeri bizim dönemimizde yapıldı. Bu Otoparkı biz yaptık. Atatürk Evi’ni biz yaptık. Keyfini hep birlikte yaşadık. Bunu CHP, AK Parti, MHP ve bağımsız olarak birlikte yaşadık. Bu sürede aramızdan ayrılan Hasan Tepeli oldu. Mekanı cennet olsun. Bütün arkadaşlarıma başarılı, sevgi dolu bir yaşam diliyorum. Bildiğiniz gibi bende partimden istifa ettim. Bundan sonra bağımsız olarak yoluma devam ediyorum. Kırklareli halkının en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Bir daha beraber oluruz olamayız ama inanın bu 5 yıllık süre içerisinde sizleri tanımaktanonur duydum. Hepinizin yolu bahtı ömrü açık olsun.”
Kırklareli için olan her şey de
birlikte karar verdik
Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler söz aldı. Çiler, örnek bir 5 yıl geçirdiklerini söyledi. Çiler, “5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Hepimiz rozetlerimizi çıkardık. Kırklareli için olan her şey de oy birliği ile karar verdik. Şehir suyuyla ilgilendik, İnci Deresi’nin ıslahı ile ilgilendik. Karahıdır Korusu ile ilgilendik. Kapalı Otopark, Kapalı Pazar Yeri’nin yapılması için bizde bastırdık. Bu 5 yılda çok iyi arkadaşlıklar kurduk. Benim için çok güzel hatıralar var. Birbirimizi kırmadan yapılan Meclis çalışmalarında bende aynı fikirdeyim, Kırklareli siyasi tarihinde bir 2014-2019 dönemi vardı denecek diye düşünüyorum. Bundan sonra gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerinde şehrimize ve hemşerilerimize hayırlar, uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Bilhassa Belediye personelinin hiç ayırımsız ilgi ve alakalarına ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim dostluğumuzun pazara kadar değil mezara kadar olduğunu da ispat edeceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Pozitif yaklaşım içinde olduk
Son olarak MHP Grup Başkanı Mustafa Saatçi söz aldı. Saatçi şunları söyledi; “Başkanımız 5 yılı gayet güzel bir şekilde özetledi. Bende bu 5 yılın sevgi ve saygı içerisinde geçen verimli bir çalışma ortamının oluştuğu bir dönem olarak görüyorum. 5 yılda birçok şey yapıldı. Gönül arzu ederdi ki daha iyi şeyler daha çok şeyler yapılsın. İçinde bulunduğumuz şartlar, bürokratik engeller ve siyasi hesaplar nedeniyle yapılabilecek bazı şeyler Kırklareli için yapılamadı. İnşallah bundan sonraki dönemde görev alacak arkadaşlarımız bunları yapabilir. Biz hep pozitif yaklaşma çabasında olduk. Kırklareli için yapılacak şeylere koşulsuz destek verdik. Halkımız artık yapılanları takdir edecek ona göre kararını verecektir. Seçimde yarışacak tüm adaylara grubum adına başarılar diliyorum. Kırklareli için hayırlısı ne ise o olur diye düşünüyorum. Mecliste görev yaptığımız arkadaşlarımıza, Belediyede çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından Grup Başkanları Belediye Başkanı ile birlikte pasta keserken, pasta kesiminin ardından tüm Belediye Meclis Üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol